KOCAELİ'de 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatı tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor. Stadyum tamamlandığında dış cephesi görsel açıdan kentin simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek.
İzmit'in Alikahya Bölgesi'nde inşaatı devam eden 33 bin kişilik stadyum, toplamda 89 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Stadyum tamamlandığında dış görünüşü kentin simgesi olan pişmaniyeyi andıracak. Bin 700 araçlık otopark alanı yapılacak olan stadyum çevresine dikilecek yaklaşık 10 bine yakın ağaçla Türkiye'nin en yeşil stadyumlarından birisi olacak.
'DIŞ KAPLAMASI PİŞMANİYE ŞEKLİNDE'
Stadyum tamamlandığında dış kaplamasına pişmaniye şeklinin verileceğini söyleyen Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, "Bakanlığımız yapmış olduğu stadyumlarda bölgenin yöresel figürlerini kullanmaktadır. Bunun farklı örnekleri de vardır. Bizim ilimizde de stadyumumuzun dış kaplaması pişmaniye şeklinde olacaktır. İzmitimizin ulusal ve uluslararası arenada en fazla tanınan ürünü pişmaniyesidir. Dolayısıyla buraya yapılan stadyumunda bu şekilde ortaya koyulması çok büyük bir önem arzediyor. 2016 yılının Mayıs veya Haziran ayında burada açılışı yapıldıktan sonra Türk Milli takımının müsabakalarını ve kendi kentimizde üst liglere çıkacak takımlarımızı izleyerek hoşca vakit geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.
TÜRKİYE'DEKİ EN YEŞİL STADYUMLARDAN BİRİ OLACAK
Stadyumun çevresine dikilecek ağaçlarla Türkiye'nin en yeşil stadyumlardan biri olacağını söyleyen Cintimar konuşmasına söyle devam etti:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan 33 bin kişilik stadyum inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Şu an itibariyle çelik çatı yapılmaya başlandı. Toplamda 89 bin metrekare alana sahip olan bu stadyumumuz yaklaşık 40 bin metrekaresi inşaat alanıdır. Stadyum tamamlandığında çevresinde yaklaşık 10 bine yakın ağaç olacak. Türkiye'de yapılan stadyumlar içersinde en yeşil stadyumlardan bir tanesi olacaktır. "
'9.5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREME DAYANIKLI'
Deprem kuşağı bölgesinde bulunan Kocaeli'ne depreme dayanıklı bir stadyum kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Cintimar, "Kocaeli'ndeki en sağlam zeminlerden biri bu bölge olduğu için bu stadyum buraya düşünüldü. Stadyumumuz yaklaşık 9.5 şiddeti depreme dayanıklı. 8 katlı olacak stadyumumuz. 5 katı zeminin üzerinde olacak. 33 bin kişilik ve 50 loca ile uluslararası bütün standartlara uygun Fifa standartlarına uygun gerçekleştirilen bir stadyumdur. Bin 700 adet araç alacak kapalı otoparkı mevcut. Hem otoban ve hem de D-100 Karayolundan stadyumumuza ulaşım rahat bir şekilde olacaktır. Planlamalar tamamlandı" diye konuştu.

FOTOGRAFLI