Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nde bu hafta “Dünden Bugüne Türk Şiiri” konuşulacak. Sanatçı İsmail Kayserili de otantik türküler okuyacak.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, üç bin İLESAM üyesinin büyük bir kısmının şair ve şiirle ilgilendiğini belirterek “Ankara’da her hafta şiir etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Ancak, İstanbul’da bu konuyu biraz ihmal ettik. Bu nedenle her ay Çınaraltı sohbetleri’nin bir programında şiire ve şairlerimize yer vereceğiz. Şiiri etkin, şairi de güçlü ve nitelikli kılmak istiyoruz. Toplumumuzu şiiri seven ve şaire saygı duyar hale getirmenin bilincindeyiz. Çünkü şiir bir dilin en üst düzeyde kullanıldığı ve geliştiği alandır. Bir bakıma dilin felsefesinin yapıldığı alan şiirdir” dedi.
İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Koyuncu’nun yöneteceği Dünden Bugüne Türk Şiirinin konuşulacağı Çınaraltı Şiir Günleri” başlıklı 70. Çınaraltı Sohbeti, 4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 16.00’da Aksaray-Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılacak.