Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından şirket yetkilileri ile iş sağlığı ve güvenlik uzmanlarına, ‘Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı’ konulu seminer düzenledi. Seminerde iş kazalarını önlemek için yapılan yatırımın daha ucuz ve insancıl olduğunun vurgusu yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle “Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı” adlı bir seminer düzenlendi. Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Yonca Ekmekçi ve bazı şirket yetkilileri ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanları katıldı.
Seminerin konuşmacılığını İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarından Gökhan Yurga ve Canan Ediz Alnıak yaptı. Konuşmasına Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde çok aktif bir belediye olduğunu belirterek başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gökhan Yurga özellikle iş güvenliği uzmanlarının görevlerini iyi icra etmeleri gerektiğini belirtti. İş Sağlığı ve Güvenliğinin en önemli hedefinin, çalışanların güvenliğini sağlamak olduğunun vurgusunu yapan Yurga, işverenlerin mutlaka çalışanını düşünmesi ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine göndermesi gerektiğini belirtti. Seminerde Türkiye’de yaşanan iş kazalarından da örnekler verildi.
Bu tür seminerlerin çok faydalı olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Yonca Ekmekçi, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt’un bu tür projelerin hayata geçmesinde çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Ekmekçi, ayrıca Büyükşehir Belediyesi personelinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini aldığını ve denetimlerin sürekli devam ettiğinin altını çizdi.