Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bu yıl kutlu doğum etkinliklerine erken başlandı.
Her yıl Nisan ayında kutlanan kutlu doğum etkinliklerine, ilkbahar ağaç mevsimini değerlendirmek amacıyla erken başlandığı, bu nedenle Sahabe Safvan Bin Muattal kabrinin bulunduğu alana bin 800 adet tüplü çam fidanı dikildiği bildirildi.
Samsat İlçe Müftülüğünün organizesinde Samsat İlçe Jandarma Komutanlığı, Samsat Belediyesi ve Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Müftü Vekili Musa Çiftçi, Personel ve İdari Mali İşler Müdürü İsmail Karaman, Samsat Müftüsü Osman Gülbe, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri, din görevlileri, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerler ile öğrenciler katıldı.
Burada bir açıklaya yapan Samsat Müftüsü Osman Gülbe, kutlu doğum etkinlikleri zamanının ağaç dikim mevsimi olmaması nedeni ile ağaç dikiminin erkene alındığını, kendilerine destek sunan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve diğer kamu kurumlarına teşekkür etti.
Adıyaman İl Müftü Vekili Musa Çiftçi ise Sahabe alanının her anlamda bir cazibe merkezi olması için Müftülük olarak bütün imkanları kullandıklarını ifade ederek, bundan sonra da yapılması gereken her ne olursa yapacaklarını belirtti.
Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise açıklamasında, Belediye olarak vatandaşın huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri, yaşamlarını sürdürmeleri için bütün tedbirlerin alındığını, bu yıl kutlanacak kutlu doğum etkinliklerinde daha aktif rol alarak Samsatlılar olarak ev sahipliğini en iyi bir şekilde yapacaklarını kaydetti.
Ağaç dikim törenine katılarak sembolik ağaç diken Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise, kamu kurumlarının bir araya gelmesine, birlikte çalışma yürütmesine ve doğaya katkı sunulmasına vesile olan İlçe Müftülüğü’ne teşekkür etti.
Kaymakam Atak, "Sahabe alanında cami ve konferans salonu ile diğer müştemilatın yapılmasına hızla devam edilmektedir. Bir yandan da alanın ağaçlandırılması, yol sorunun çözülmesi gibi çalışmaları sürdürülmektedir. İdare olarak vatandaşlarımızın refah ve huzuru için gerekli olan her çalışmayı azimle sürdürmekteyiz. En büyük destekçimiz olan Sayın Valimiz ile diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.