AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 7 Haziran seçimlerine doğru giderken, afakî, bütçede karşılığı olmayan vaatlerle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, “Afakî bir takım rakamlarla karşılığı olmayan vaatlerle bu milleti kandıramayız” dedi.
Karabük’ün Ovacık ilçesinde, geçtiğimiz Kasım ayında Karabük Üniversitesi ile İlçe Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol kapsamında iş adamı ve Karabük milletvekili adayı Sedat Namal tarafından yaptırılan Şaban Namal Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma töreni yapıldı.
Yüksek okul temel atma törenine Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Milletvekili Osman Kahveci, Milletvekili adayı Sedat Namal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ eski Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, TSO Başkanı Tuncay Özcan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AK Parti İl Başkanı Timuçin Saylar, ile çok sayıda davetliler katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan AK Parti Karabük Milletvekili adayı iş adamı Sedat Namal, “Bir evladın annesi ve basına yapacağı işleri manevi ve ilamı yaşayan insanlar olarak gayet iyi biliyoruz. Cenabı Allah bizi iş adamı olarak rızık elçisi olarak yaratmış. Bununda zekatı hayır ve hasenatı var. Bu okulu ve hizmeti bize nasip etti. Temeli atarak en kısa sürede bitireceğiz. 600 öğrenci kapasiteli olacak olan Şaban Meslek Yüksek Okulun Ovacık’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, baba ocağı Ovacık’ın bundan sonra geleceği ile ilgili çok önemli temeller attıklarını belirterek, Ovacık’ın geleceğini bir nevi burada inşa ettiklerini söyleyerek, Sedat Namal’a teşekkür etti.
Şahin,hükümet olarak 2015 yılı bütçesi olarak 47 milyar TL yatırımlar için para ayırdıklarını anımsatarak, “Bütçemiz 472 milyar TL, giderimiz ise 451 milyar TL, aşağı yukarı açığımız 21 milyar civarında. Yatırımda yapacağız, personelimize, emeklimize, işçimize maaş ta ödeyeceğiz. Sosyal yardımlar, askere gitmiş bir anamızın oğluna her ay maaş veriyoruz, Eşini kaybetmiş hanım kardeşlerimize ve özürlülerimize maaş veriyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız imkanı olmayan vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Bunlar içinde bütçemizden para ayırıyoruz” dedi.
“AFAKÎ BİR TAKIM RAKAMLARLA KARŞILIĞI OLMAYAN VAATLERLE BU MİLLETİ KANDIRAMAYIZ"
7 Haziran seçimlerine doğru giderken, ‘emeklilere biraz bir şey yapsaydınız’ diye vatandaşlardan talepler geldiğini kaydeden Mehmet Ali Şahin, “Hükümet olarak bin liranın altında maaşı olan emeklilerimize Temmuz ayından itibaren seyyanen 100 TL vermeyi meclisten kanunla çıkarttık. Öyle afakî bütçede karşılığı olmayan vaatlerle karşı karşıya geliyoruz ki, sadece iki maaş ikramiye vermenin ekonomik tutarı 25 milyon 700 bin lira. Yatırımlar için ayırdığımız paranın yüzde 70’ini bir tarafa ayırmamız lazım. Ayrıca emekli maaşını yükseltirseniz 70 milyar açık meydana geliyor. Biz emeklilerimize bu vaatlerde bulunanlardan daha çok düşünürüz. Emeklilerimize bütçeden daha fazla vermeyi istemez miyiz? Biz bu bütçeyi sizin bütçenizi, kendi bütçemizi nasıl titizlikle yönetiyorsak, milletin bütçesini de öyle yönetmek zorundayız. Afakî bir takım rakamlarla karşılığı olmayan vaatlerle bu milleti kandıramayız. Bizde yapabilirdik, ama şunu bilesiniz bu karşılığı olmayan vaatte bulunanlar iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için bu vaatte bulunuyorlar. Biz karşılığı olmayan vaatlerde bulunamayız. Çünkü iktidarımızın devam edeceğine, bu azizi milletim yaptıklarımızı görerek bize durmak yok yola devam diyeceğine inandığımız için mahcup olmamak adına ilerde yapamayacağımız şeylerden dolayı uçuk vaatlerde bulunmayız” dedi.
“2017 YILINDA BÜTÇEMİZİ DENK BÜTÇE HALİNE GETİRECEĞİZ”
Türkiye’de iki çalışana karşılık bir emekli olduğunu da vurgulayan Şahin, “İki çalışandan alınan primle bir emeklimize maaşını ödemiyoruz ve hazineden sürekli para aktarıyoruz. Hesabımızı kitabımızı yaptık, 2017 yılında bütçemizi denk bütçe haline getireceğiz. Ondan sonra çalışanlarımıza emeklilerimize bütçeden daha fazla kaynak aktarmamız mümkün olacak. Aksi halde bütçe dengeleri bozulduğunda yatırımları yapacak para bile bulamıyoruz. Hesabımızı kitabımızı ona göre yapıyoruz. Biz durum ve gerçek neyse onu paylaşıyoruz. 13 yıl içerisinde bu ülkeye çok önemli hizmetler yaptık. Sizlerde bunu takdir ederek her seçimde bir önceki seçime göre oyumuzu arttırarak destek verdiniz. Bu ülkede ne yapmışsak hangi hizmeti ortaya koymuşsak, bunda en büyük pay milletimizin vatandaşımızındır” ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Şaban Namal Meslek Yüksek Okulu’nun temeli atıldı.