Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi kadın gönüllüleri, Anneler Günü dolayısıyla huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi bayan gönüllüleri, Anneler Günü dolayısıyla huzurevinde kalan yaşlılara ziyarette bulundu. Elazığ Gazi Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen dernek görevlileri, burada kalan kadınların Anneler Günü'nü kutladı. Yaşlılara karanfil veren dernek gönüllüleri, onlarla bir süre sohbet etti. Dernek gönüllüleri, evlerinde hazırladıkları poğaça, pasta, börek gibi yiyecekleri yaşlılara ikram etti.

Dernek Şube Müdürü Önder Çolak, 8 dernek gönüllüsü bayanın gerçekleştirdiği ziyarette duygu dolu anlar yaşandığını belirtti. Çolak, şunları söyledi: “Gönüllülerimiz yaşlılarımızla bir araya geldi. Yaptıkları yemek, poğaça, pasta ve diğer ikramları kendi elleri ile teyzelerimize ikram ettiler, onlarla beraber yediler, onlarla beraber sevindiler. Gönüllülerimiz, huzurevinde kalan kadınlara birer karanfil takdim ederek ellerini öpüp dualarını talep ettiler.”

Dernek Gönüllüsü Amalya Dal, huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek sevinçleriyle hüzünlerine ortak olmanın farklı duygular yaşattığını anlattı. Yaşlıların ellerini öperek dualarını aldıklarını söyleyen Dal, “Herkese huzurevimizi vakit oldukça ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Yaşlılarımızın ellerini öpün, onları sevindirin.” dedi.

Huzurevi sakinlerinden Samire Pekcan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çocuğu olmadığı için huzurevine yerleştiğini anlatan Pekcan, “Benim çocuğum olsaydı beddua ederdim 'niye buraya attılar' diye, baksalardı. Buradakilerin bir çoğunun çocuğu var ama bakmıyorlar. Anneleri bakmışlar, büyütmüşler, okutmuşlar ama çocukları sahip çıkmamışlar. Böyle olduktan sonra ha var ha yok.” diye konuştu.