Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 2018/2019 Eğitim Öğretim döneminde Uygulamalı Bilimler Fakültesi çatısı altında ‘Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’ açıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) sigortacılık sektörüne nitelikli eleman kazandırmak için Akdeniz Üniversitesi’ne yaptığı girişimler sonuç verdi. 2018/2019 Eğitim Öğretim döneminde Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi çatısı altında ‘Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’nün yolunu açan karar Akdeniz Üniversitesi Yönetimi ve YÖK tarafından onaylandı. ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’a üniversitenin bir fakültesi bünyesinde Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümünün açılmasından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Süleyman Özer ziyarette, ATSO’nun Akdeniz Üniversitesi ile önemli projelerde işbirliği içinde çalıştığını kaydederek, “Önceki yıllarda sigortacılık komitemizin talebi, Odamızın girişimleri ile Akdeniz Üniversitesi Sigortacılık Meslek Yüksek Okulu açılmıştı. Buradan mezun olan öğrencilerin yüzde 95’i sektörümüzde acente olarak, teknik personel olarak veya sigorta şirketlerinde değişik departmanlarda iş sahibi oldular. Günün koşulları artık lisans programı ihtiyacını doğurdu. Talebimizi Akdeniz Üniversitesi yetkililerine ilettik. Girişimlerimiz sonucu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde 2018 / 2019 Eğitim Öğretim döneminde 4 Yıllık Lisans Programı Sigortacılık ve Risk Yönetimi bölümünün açılabilmesi için Rektörümüz Mustafa Ünal’dan güzel haberi aldık. Kendisine sektörümüze verdiği destek için çok teşekkür ederim” dedi.

Süleyman Özer kurulan 4 yıllık Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’nün mezun öğrencilerine çeşitli avantajlar getireceğini belirterek, “Öğrenciler mezun olduktan sonra hemen kendi işini kurarak bir acente olabilecekler. Bir sigorta acentesinde müdür veya teknik personel olarak başlayabilecekler ya da bir sigorta şirketinde ve eksper ofisinde çalışma imkanı bulabilecekler.”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’da açılacak Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’nün sektöre nitelikli eleman yetiştireceğini kaydederek, iş dünyası ve üniversite arasında işbirliğinin gelişmesi için her türlü teklife olumlu baktıklarını söyledi.