Mersin, 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek “2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası”na ev sahipliği yapacak.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Ekim-2 Kasım 2014 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 5 organizasyondan birisi olan 2015 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Mersin’de yapılacak. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa düzenleyeceği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nın hazırlık toplantısı Radisson Blu Oteli yapıldı. Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Yasemin Bakıcı, EAA Teknik Delegesi Antonio Costa, EAA Proje Şefi Vadim Nigmatov, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı Ar-Ge organizasyon sorumlusu Suat Özdal ve yetkililer katıldı.
Toplantıda, EAA yarışma ve organizasyon kurallarına göre yapılacak olan ve 10 ülke, 15 kulüp ve 350 sporcu ile 150 teknik delegenin katılması beklenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na ilişkin lojistik, organizasyon ve teknik konular ele alındı. Nevin Yanıt Atletizm Pisti’nde düzenlenecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda, Türkiye’yi bu yıl kadınlarda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, erkeklerde ise ENKA Spor Kulübü’nün temsil edileceği kaydedildi.
Öte yandan, 2016 Avrupa 10 Bin Metre Kupası ile 2015, 2016 ve 2017 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası organizasyonları Mersin’de, 2015 Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler A Grubu müsabakaları ise İstanbul’un ev sahipliğinde yapılacak.