Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da mide küçültme ameliyatı sonrası 4 ayda 33 kilo zayıflayıp Tip 2 diyabet hastalığından da kurtulan Halime Efe, diyabetli günlerini tatlı bir anı olarak hatırladığını söyledi.
Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi 42 yaşındaki Halime Efe, yaklaşık 11 yıldır Tip 2 diyabet hastalığıyla mücadele ediyor. Almanya'da gittiği doktorlara şeker hastalığı nedeniyle hemen yorulduğunu anlatan Halime Efe, 'Duodenal Switch: Mide küçültme' ameliyatı olmak istediğini belirtti. Doktorlarının metabolizmasının bu ameliyata uygun olmadığı karşılığını verdiği Efe, Antalya'ya gelerek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Mesci ile görüştü. Halime Efe, ameliyat olabileceğinin söylenmesi üzerine 4 ay önce ameliyat edildi.
Doç. Dr. Ayhan Mesci, “Halime hanım, gelinen son noktada günde 2 kez, her seferinde 52 ve 32 ünite insülin kullanıyordu. Beraberinde antidiyabetik ilaç alıyordu. Bu kadar medikasyon almasına rağmen hala kan şekeri 250 civarında seyrederken bize başvurdu. Yaptığımız değerlendirmelerde, Duodenal Switch ameliyatına uygun olduğunu gördük. 2 hafta içerisinde 13 kilo kaybedip, beraberinde diyabetten de kurtuldu. Dördüncü aya geldiğimizde ise 33 kilo kaybetti ve insülini tamamen bıraktı" diye konuştu.
4 AYDA 100 KİLODAN 67 KİLOYA
Halime Efe ise 100 kiloyla ameliyata girdiğini, dördüncü ay sonunda 67 kiloya düştüğünü belirterek, "Şeker hastalığımın yanı sıra, fazla kilolarımdan da kurtuldum. Şu an çok rahatım. Yeniden doğmuş gibiyim" dedi.
Yıllardır güne halsiz ve baş ağrısıyla başladığını anlatan Halime Efe, şöyle konuştu:
"Tüm günüm yorgunlukla geçiyordu. Çocuklarıma yetemiyordum. Sabah 52 ünite, akşam 32 ünite olmak üzere günde iki kez insülin kullanıyordum. Alman hekimlerin yapamadığını Türk doktorum Ayhan Mesci yaptı. Şu an katı ve sıvı gıdalarla besleniyorum. Dört ayda 33 kilo verdim, daha da önemlisi diyabetten kurtuldum. Şeker hastalığımı tatlı bir anı olarak hatırlıyorum."

FOTOĞRAFLI