Tekirdağ’da öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğiyle hazırlanan Bilmeyen Kalmasın projesi etkinliklerinde 3D yazıcı, robot eğitimi, volkanik gibi 27 atölyede çalışmalar yaparak yaşayarak öğrendi.

"TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında hazırlanan ’Bilmeyen Kalmasın’ projesi, Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) 4, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesinde 4, Ebru Nayim Fen Lisesinde 10 ve Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezinde 9 olmak üzere toplam 27 atölye çalışması ile devam ediyor. Ayrıca yine Ebru Nayim Fen Lisesinde alanlarında uzman akademisyenler tarafından 3 seminer verildi. Atölye çalışmaları öğrenci yaş grubuna göre sınıflandırıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler devam ediyor.

“TÜBİTAK’ın bu çalışmaları örnek olacaktır”

Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Güner Evren konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda TÜBİTAK ile birlikte 4007 projesi kapsamında etkinlik gerçekleşiyor. Burada 9 tane atölyemiz var. Buradaki çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğümüzden alınan randevularla gelip katılabiliyorlar. Bu çalışımlarımız sonucunda öğrencilerimiz daha başarılı oluyorlar. Kendini yetiştirebilecek, kendilerini ifade edebilecek fırsatları yakalıyorlar. 3-4 Ekim tarihleri dışında gene randevu şeklinde öğrencilerimiz burayı ziyaret edebilirler. 4007 projesi kapsamında çalışımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Sabah 9.30’da öğrencilerimiz gelebiliyorlar. Etkinliklerimiz 3D yazıcı, robot eğitimi, volkanik çalışmalar, medya eğitim bunların hepsi bir bakıma bizim kurumu rahatlatıcı ve bilimi sevdirici ve öğrencilerimizin gelişiminde katkıda bulunma adına çalışımalar yapmaktayız. Ülkemizin bilime, geliştirilmeye bu kapsamda ki projelere ihtiyacı var TÜBİTAK’ın bu çalışmaları örnek olacaktır. Öğretmenlerimiz burada öğrencilere her alanda faydalı olacak bilgiler vermektedir" dedi.

"Buraya gelen öğrencilerin gözlerindeki ışıltıları gördükçe çok seviniyorum"

Çalışmaların mutluluk verdiğini aktaran Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Şube Müdürü Harun Öz, "Bu yıl Tekirdağ’da ilk defa gerçekleştirilmiş TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği adı altında projeleri uygulamaya koyduk. İlimizde 4 adet atölye kurduğumuz alanlarımız mevcut, şu an içinde bulunduğumuz Fen Lisesinde 10 adet atölyemiz var. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde de 4 adet atölyemiz var. Aynı zamanda Namık Kemal Üniversitesi NABİLTEM Laboratuvarlarında da devam ediyor 4 adet olmak üzere atölyelerimiz mevcut. Bir de Bilim Sanat Merkezinde 9 adet atölyemiz var. Bu bilim şenliğinden, projelerden hedefimiz öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmeleri aynı zamanda güncel yapılan projeler hakkında bilgi verilmeleri ve bunların eğitim hayatları boyunca kendilerine örnek almaları yeni fikirler edinmelerini amaçlıyoruz. Yaş grubumuz 10-18 yaş grubunda ortaokul ve lise öğrencilerine biz bu çalışmaları için fırsat verdik. Şu an Tekirdağ ilimizde 11 ilçeden tüm okullardan müracaat eden ve atölyelerden yararlanmak isteyen öğrencilerimizi seanslar halinde eğitim vermekteyiz. Faaliyetimiz bugün son günü, dün açılışı olmuştu. İnşallah verimli geçtiğini düşünüyorum ve öğrencilerimizi çok mutlu görüyorum. Gerçekten buraya gelen öğrencilerin, çalışmalardan sonra gözlerindeki ışıltıları gördükçe Tekirdağ adına Milli Eğitim adına, öğrencilerimiz adına çok seviniyorum" ifadelerini kulandı.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devem edeceği aktarıldı.