TRABZON (AA) - Trabzon'da, 14-19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek "Uluslararası Yoga Festivali"nin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Arap Turizm Örgütü iş birliğinde düzenlenecek festival, "Siyasetten Uzak: Tek Dünya, Tek Kaynak ve Tek El" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Festivalin tanıtımı amacıyla Körfez ülkelerinden kente davet edilen 36 gazeteci ve yoga eğitmenleri için organizasyonun gerçekleştirileceği mekanlar arasındaki Uzungöl'de toplantı düzenlendi.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, bir tesiste düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Uzungöl'de turizm destinasyonunun çok zengin olduğunu söyledi.

Bu zenginliğe artık yoganın da eklendiğini belirten Ayrancı, "Festivale yoğun katılım bekliyoruz. Doğanın tüm renkleri ile baş başa yoga yapacak katılımcıların eşsiz bir deneyim yaşayacağına inanıyorum." dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ege ve Akdeniz'de oluşan kum ve deniz turizmine Karadeniz Bölgesi'nin güçlü bir alternatif oluşturduğunu vurguladı.

Özellikle ilçenin doğa turizmi için son derece önemli bir destinasyon alanı olduğunu dile getiren Tok, "Yeşilin her tonuna sahip ormanlarımız sonbaharda ayrı bir renk cümbüşü oluşturmaktadır. İlçemizde yoga turizminin gelişmesini arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise yoga festivalinin yapılacağı alanlardan birinin de Uzungöl olduğunu söyledi.

Yoga hocalarının Uzungöl'ü görmelerinin festivale katkılarını artıracağına işaret eden Hacısalihoğlu, yabancı gazetecilerin de Uzungöl'ün ve festivalin tanıtımına büyük katkı yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, ruh ve bedenin birleştiği bir felsefe olarak görülen yoganın, sağlık açısından yararlı olduğunu anlattı.

Yoga festivalinin sağlık turizmi açısından katkı sağlayacağına dikkati çeken Gürkök, yogayı Karadeniz'de turizm sektörü portföyüne eklemek istediklerini belirtti.

Gürkök, bölgenin yoga için uygun altyapıya sahip olduğunu belirterek, "Son derece güzel otellerimiz var. Eylül ayında yapılacak festival için TÜRSAB olarak çalışmalara başlıyoruz." diye konuştu.

Katılımcılar, eğitmenler eşliğinde kısa süreli yoga deneyimi yaşadı.