Kırgızistanlı öğrenciler arasında geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Kayseri’de gerçekleşen futbol turnuvasını izlemek üzere Kayseri’ye gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ve Kırgızistan Kayseri Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette Büyükelçi İbragim Dzhunusov, büyükelçinin eşi Chinara Satybaldieva, Kırgızistan Kayseri Fahri konsolosu Dr. Mustafa Kurt, büyükelçi müsteşarı Meder Abakırov, ticaret ateşi Aizhan Tabaldieva, Uluslar arası Sivil İnisiyatif Gazetesi Müdürü Zeliha Sorkunlu katıldı.
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov rektörlük makamındaki ziyarette yaptığı konuşmada, göreve başlayalı 6 ay olduğu belirterek, Kayseri hakkında çok araştırma yapıp; Kayseri hakkında oldukça fazla bilgiye sahip olduğunu, Kırgızistanlı öğrenciler arasında geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Kayseri’de düzenlenecek futbol turnuvasını izlemek üzere buraya geldiğini dile getirerek burada olmaktan oldukça mutlu olduğunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erciyes Üniversitesi’nin akademik alandaki başarıları ve araştırma merkezleri hakkında bilgiler verdi. Kırgızistan’daki bilim insanları ile bir araya gelerek ortak alanlarda çalışmalar yapmanın iki taraf arasındaki bağları kuvvetlendireceğinin altını çizdi. İki ülke arasındaki bilimsel çalışmaların artması için karşılıklı girişimlerde bulunulması gerektiğini belirten Keleştemur, soydaşlarla sadece kültürel paylaşımların değil bilimsel çalışmaların da artması gerektiğini belirtti.
Kırgızistan Büyükelçisi ziyaret anısı olarak Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a kamçı ve kalpak hediye etti.