Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri kaçak tur düzenleyenlere sabah baskını yaparak cezai işlem uyguluyor.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinin geçiş noktası olan Niğde’de yaz mevsiminin gelmesiyle ve turizm sezonu olmasın dolayı yetki belgesi bulunmayan seyahat acentelere ve turlara yönelik denetimler yapıldığını belirtti.

Yaz mevsiminin gelmesiyle Niğde’ye yakın olan yerlere seyahatler, turların sayıları arttığını belirten Tokmak; “ İlimiz bir Kapadokya’nın açılış kapısı olması nedeniyle diğer illerden gelen turlar ve seyahat acenteleri ilimizden geçiyor. Kapadokya bölgesine veya Akdeniz bölgesine düzenlenen turlarda, hem de o bölgeden Kapadokya’ya gidenlerin denetimleri yıl boyunca yapılmakla birlikte turizm mevsimi zamanında denetimler daha fazla yapılmaktadır. Denetimler emniyet müdürlüğü, maliye bakanlığı ve kültür müdürlüğü personelleri tarafından yapılıyor. Denetimlerde vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor

Kaçak olarak düzenlenen turlarda vatandaşlar yemek, kalacak yerler konusunda birçok mağduriyetler yaşıyorlar. Vatandaşlarımızı tur gezilerine katılırken mutlaka yetkili acentenin yetki belgesi varsa onu sorgulasınlar, bu konuda bir şüpheleri varsa bulundukları yerdeki kültür ve turizm müdürlüklerini arayarak o firmanın yetkili olup olmadığını çok rahat öğrenebilirler” dedi.