Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı yaparken esnaf ve halkla birlikte olduğu gibi, siyasette de birlikte olacağını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Esnafımıza hizmet etmek, halkımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmaktır” dedi.
AK Parti milletvekili adayları, çok sayıda il ve ilçe teşkilatı mensubu, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte oto sanayi esnafını ziyaret etti. AK Parti heyetini karşılayan ve ziyaretten memnun olduğunu ifade eden Van Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızlaş, “AK Parti milletvekili adaylarına, il başkanına, ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına ve ziyarete katılan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Sorun ve ihtiyaçlarımızla ilgili olarak sayın vekillerimizle görüştük. Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’den de başta yollarımızdaki sıkıntıların giderilmesi olmak üzere, Tuşba Belediyesi’ni ilgilendiren konuların sözünü aldık. Yapacağımız yönetim binası ve garaj ile ilgili de bazı sıkıntılarımız var. 52 işyerimizin tapularını verebilmek için yapılması gereken işlemleri de seçimlerden sonra sonuçlandıracağız” dedi.
ALPASLAN VE AĞAR DEMİR DÖVDÜ
Ziyarette esnafın sorun ve sıkıntılarını da dinleyen milletvekili adayları zaman zaman ustalarla birlikte çalıştı. Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan ve Nizamettin Ağar, “Her şeyin de erbabı lazım, demir dövmek bizim işimiz, sorunları çözmek sizin işiniz” diyen demirci ustası Turgut Vanlı ile birlikte demir döverken, hatıralar canlandı ve ilginç diyaloglar yaşandı.
“ESNAFA SAHİP ÇIKMAK HALKA SAHİP ÇIKMAKTIR”
“İçimizden çıkan birisidir, bizim başkanımızdı, biz ondan dolayı ümitli ve sevinçliyiz” diyerek yakınlık gösteren esnafın ilgisinden duygulanan AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Esnafımıza sahip çıkmak aslında halkımıza sahip çıkmaktır. Biz yıllardır esnafımızın derdini sorununu birlikte yaşadık ve çözümü konusunda tüm imkânlarımızı kullanarak çalıştık. Bugün geldiğimiz noktaya esnafımız sayesinde geldik, esnafımızla birlikte Van’ın gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Biz seçimler sırasında görünüp seçimden sonra kaybolan siyasetçilerden değiliz. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı yaparken nasıl esnafımız ve halkımızla birlikte olduysam, siyasette de birlikte olacağız. Çünkü ben siyasetten nüfuz ve koltuk kazanan bir insan değilim. Siyaseti esnafımıza, halkımıza ve şehrimize hizmet aracı olarak görüyorum. Daha iyi hizmet edebilmek için siyasete atıldım. Milletvekili adayı olmama rağmen esnafımızın bana hala başkanım demesi beni çok mutlu ediyor. Emeği ile geçinen, beni benimseyen, vefa gösteren, sahip çıkan, esnafımızın sorunlarının çözümü için emek harcamak en büyük onurumdur” dedi.
“SINIR KAPILARI KISA ZAMANDA AÇILACAK VE ÇALIŞACAK”
Türkiye ile İran arasındaki sınır kapılarının açılarak aktif bir şekilde çalışmasını isteyen ve piyasadaki durgunluktan dert yanan esnafa, sınır kapıları konusunda önemli adımlar atıldığını söyleyen Faruk Alpaslan, “İran hükümeti, kendi tarafındaki yolun yapımı konusunda birçok mazeret ileri sürüyordu. Son olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Başkanlığı’ndaki Türkiye heyeti ile birlikte İran’a gittik. Sınır kapıları ile ilgili tüm sorunlar masaya yatırıldı. Ve son olarak İran tarafındaki yolun yapımını Türkiye üstlendi. Hızlı bir şekilde yol yapılacak, gümrük kapısındaki binalar yenilenecek, sınır kapısı 24 saat çalışacak. Böylece transit TIR taşımacılığı da yapılacak. Bu da Van’ın ve esnafımızın ekonomik olarak gelişmesini sağlayacak. Van’ın gelişmesi, yatırımların gelmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın takibe devam edeceğim” dedi.
“7 HAZİRAN’DA ÖNCE HUZURA SAHİP ÇIKALIM”
7 Harizan seçimlerinde esnafın desteğinin önemine değinen Faruk Alpaslan, “Bölgemizdeki sorunların en önemli nedeni huzursuzluk. Huzurun kalıcı hale gelmesi lazım, bunun için de yeni sivil bir anayasaya ihtiyacımız var. Bugüne kadar sivil anayasa yapmak için tüm partilerin katılımı ile çalışmalar yapıldı ve sonuçsuz kaldı. O halde Yeni Türkiye’nin gelişmesi, ekonominin rahatlaması, yatırımların gelmesi, gençlerimizin iş aş sahibi olması için huzuru kalıcı hale getirmemiz lazım. Bu da 7 Haziran seçimlerinde vereceğiniz destek ile Anayasa’yı değiştirebilecek bir çoğunlukla meclise gitmemizi gerektiriyor. Kimin milletvekili olacağı değil, huzurumuzun nasıl geleceği en önemli konumuzdur. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirebilirsek, Van’ın ve bölgemizin hızlı bir şekilde geliştiğini hep birlikte göreceğiz” diyerek herkesin sandığa giderek huzura ve hizmet siyasetine sahip çıkmasını istedi.
Oto sanayi esnaf ziyaretine, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Van Milletvekili Adayları Burhan Kayatürk, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ, Nizamettin Ağar, Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızbaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.