Çatalzeytin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kastamonu ve Sinop sahil ortaokulları arası bilgi yarışması yapıldı.
Yarışmaya Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Türkeli İlçelerinden 11 okul katıldı. Yarışma sonucunda İnebolu Ortaokulu 320 puanla birinci olurken Yunus Emre Ortaokulu ve Türkeli Ayaz Cumhuriyet Ortaokulu 310 ’ar puanla ikincilik ve üçüncülük için yarıştı. Yedek sorular sonucunda Yunus Emre Ortaokulu 8 soruya doğru cevap vererek ikinci olurken Türkeli Ayaz Cumhuriyet Ortaokulu 7 soruyu doğru cevaplayarak üçüncü oldu. İlçemiz Paşalı Ortaokulu ise yarışmayı dördüncü olarak tamamladı.
Geleneksel hale getirilmesi amaçlanan sahil ilçeleri bilgi yarışmasında tüm öğrencilere katılım belgesi verildi. Birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler madalya ve başarı belgelerini Kaymakam Recep Koşal’dan aldılar. 8. Sınıf öğrencisi olmadığı halde yarışmaya katılan İnebolu İmam Hatip Ortaokuluna ise cesaretlerinden dolayı Cesaret Madalyası verildi.
Bilgi yarışması soruları Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Çolak ve Taşköprü YBO Okul Müdürü İsmail Özüdoğru ve YBO öğretmenleri tarafından hazırlandı.