RİZE (AA) - Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle kurtarıldı.

İlçenin Ortaköy köyü yakınlarında 1700 rakımlı Kıbledağı Kent Ormanı mevkisinde cami inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz ve Aytuğ Karayurt, 4 gündür etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine inemeyince yetkililerden yardım istenmiş, yetkililer mahsur kalan işçilere karayolu ile ulaşamayınca havadan dün yiyecek, giyecek ve yakacak yardımı yapmıştı.

Yetkililer, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istedi. Merzifon'dan 6 kişilik ekibi ile havalanan askeri helikopter, Kıbledağı'na ulaştı. İp sarkıtılarak helikoptere alınan işçiler, daha sonra Rize Limanı'na getirdi. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.

Mahsur kalan işçilerden Adil Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Çok sıkıntı gördük. Dün yardım getirildi. Askeri helikopter ile bugün alındık. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Abdurrahman Karagöz ise üç gün boyunca kar ve tipiden etkilendiklerini vurgulayarak, "Çok zor şartlar yaşadık. Yetkililerin yardımı ile kurtulduk. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Aytuğ Karayurt da helikopter ile yiyecek atılana kadar zor şartlarda kaldıklarını ifade etti.

Karı eriterek elde ettikleri suyla çay yaptıklarını anlatan Karayurt, "İnşaat iskelelerini yakarak ısınıyorduk. Elimizdeki gıdalar biterken helikopterden yiyecek attılar. Allah devletimize zeval vermesin" ifadesini kullandı.

- Ballıdere'deki çobanlar değiştirilemedi

Askeri helikopter ekibi, işçileri Rize Limanı'na indirdikten sonra Ballıdere mevkisinde bulunan çobanlar Hasan Güney ve Furkan Güney'i alıp, Haydar ve Metin Güney'i sürünün yanına bırakmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ile yeniden havalandı.

Helikopter, teknik bir nedenden dolayı çoban değişimini yapamadan geri dönmek zorunda kaldı. Helikopter ekibi, Kurk ve çobanları Rize Limanı'na bıraktıktan sonra Trabzon Havalimanı'na döndü.