İbrahim UĞUR/ ERBAA,(Tokat),() - TOKAT’ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli 33 yaşındaki Selime Göksu, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 4 yıldır görüştüğü arkadaşı 42 yaşındaki Hasan Şahin ile evlendi.
Erbaa’da ilçe merkezinde yaşayan Hasan Şahin, 4 yıl önce tanıştığı ve son 1 yıldır Erbaa Belediyesi Ali Özgül hizmet evinde kalan görme engelli kız arkadaşı Selime Göksu ile evlilik kararı aldı. İlçede özel bir fabrikada işçi olarak çalışan Hasan Şahin, kız arkadaşı Selime Göksu’nun ailesine giderek bu kararını paylaştı. Ancak Göksu ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine doğuştan görme engelli olan Selime Göksu erkek arkadaşı Hasan Şahin ile birlikte ailesinin karşı çıkmasına rağmen Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın yanına giderek düğünlerinin yapılmasını istedi. Başkan Yıldırım bu isteğe olumlu cevap vererek, çiftin düğünlerinin yapılması için ekipleri görevlendirdi. Ardından çiftin düğünü arkadaşları ve belediye çalışanlarının katılımıyla Ali Özgül Hizmetevi bahçesinde gerçekleşti. Düğüne Selime Göksu’nun ailesi ise katılmadı. Nikah memurunun sorusuna ‘evet’ diye cevap veren Selime ve Hasan Şahin çifti nikahın ardından alkışlarla ilk dansını gerçekleştirdi. Kınası yakılan Selime Göksu bu sırada söylenen türküyü duyunca gözyaşlarını tutamadı.
AİLEM İZİN VERMEDİ 
Düğünde konuşan Selime Göksu, Hasan Şahin ile 4 yıl önce bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştıklarını söyleyerek, "Biz önceden konuştuğumuz için Hasan'ın ailesi beni istemeye geldi. Ailem kabul etmedi. Sonra ablamlar devreye girdi. Sonra bende belediye başkanımızla görüştüm. Burada huzurevi sorumlumuza söyledim. Böyle bir durum var dedim, o da 'yaşınız müsait biz yardımcı olabiliriz' deyince evlendik" dedi.
GÖRMEYEN GÖZLERİ OLACAĞIM
Hasan Şahin ise Selime Göksu’nun görmeyen gözleri olacağını söyleyerek, "Biz 4 yıldır konuşuyorduk. Her haliyle onu kabul ettim. Ben onun gören gözüyüm görmeyen gözü için. Ben onu her şeyiyle kabul ediyorum. Özellikle belediye başkanımıza, kaymakamımıza, esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hepsine teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.
Erbaa Belediyesi Ali Özgül hizmet evi sorumlusu Zülfikar Yıldız da, çifte mutluluklar diledi. Hasan ve Göksu çiftinin kiraladığı evin boya ve badanasını Erbaa Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi gençler yaptı.

FOTOĞRAFLI