İSTANBUL Avcılar Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik görevlilerine yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi verildi. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Handan Toprak, “Sokaklarda siz bizi temsil ediyorsunuz. Sizlere bakan, aslında bizi görüyor. Size teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediyesi Temizlik İşleri görevlilerine ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim toplantısına katılan ve geçmişte İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı yapan CHP’li Başkan Dr. Handan Toprak, yapılan araştırmalarda iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceğini ortaya koyduğunu, işçi sağlığı, iş güvenliği ve bu alanda verilen eğitimleri önemsediklerini söyledi. Başkan Toprak, “İşine zamanında gelip, işini hakkıyla yerine getirenlere karşı biz de yükümlülüklerimizi en iyi biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizler, belediye ve başkanı temsil ediyorsanız. Sizi çalışırken görenler aslında bizi görüyor. Çalışmalarınız nedeniyle çok teşekkür alıyoruz. Yeşilyurt Mahallesi’nde bir Roman kadın bana ‘İlk kez hanımefendi olduğumu anladım. Artık evimin önü temizleniyor’ dedi. Bu duyguylu insanlara siz yaşatıyorsunuz” dedi.
Toplantıda konuşan İş Güvenliği Uzmanı Gamze Özçelik de İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından korunma yolları, meslek hastalıklarının nedenlerini anlattı. Ayrıca, temizlik işçilerine parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önemleri, iş kazaların sebepleri hakkında bilgiler verildi.
Temizlik işçileri en büyük sorunlarının cadde ve kaldırım kenarlarında çalışırken sürücülerin kendilerine karşı zaman zaman yeterli dikkat ve özeni göstermemesinden yakındı.

FOTOĞRAFLI