Gümüşhane’de İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler 2 bin metre rakımın üzerindeki yaylalarda yer yer 8 metre yüksekliğe ulaşan karla mücadele çalışmaları yaparak yayla yollarını ulaşıma açıyor.
Merkeze bağlı Yağlıdere köyüne bağlı olan Camiboğazı ve civar yaylalarda çalışma yapan İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, Mayıs ayının son günlerinde kar kütlelerinin çok fazla ve yüksek olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyor.
Yağlıdere köyü muhtarı İdris Kazancı ve İl Özel İdaresi Merkez İlçe Bakımevi Sorumlusu İdris Kaya’nın da iştirak ettiği çalışmalarda ekipler Camiboğazı yaylası ile Hanzarya Boğazı arasındaki kar kürtüklerini temizleme ve yol açma çalışmalarını devam ettiriyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan yayla sezonunun başlamasıyla birlikte hızlı bir şekilde yayla yollarında çalışmalara başladıklarını belirterek, oldukça zorlu geçen kış mevsiminin ardından Mayıs ayının son günlerinde bile yüksek kesimlerde etkili karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.
10 Mayıs’ta başlayan yayla sezonuyla birlikte yaylalara gelen vatandaşların ulaşımlarını daha rahat sağlamak için Özel İdare olarak çalışmaları tüm yollar açılana kadar sürdüreceklerini belirten Akdoğan, “Ekiplerimiz 2 bin 400 metrenin üzerindeki Camiboğazı Yaylası’nda kar kürtüklerini yararak yolları açmaya çalışıyor. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışıyoruz” dedi.
Kepçe operatörü Vural Ulutaş da yer yer 8 metreye ulaşan kar kütlelerini temizlemekte oldukça zorlandıklarını, 100 metrelik kısmı iki günde ancak açabildiklerini söyledi.