Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda 11 Nisan 2016 tarihinde hükümlüler Ahmet Suphi Altındöken tabanca ile vurularak öldürülmüş, babası Necmettin Altındöken ise tabanca ile yaralanmıştı. Altındöken’in cenazesi hastane morgunda 5 gün bekletildikten sonra gece alınmış ve gizli bir yere gömülmüştü. Necmettin Altındöken’in ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.
Hastanede baba ve oğlun vurulmasıyla ilgili olarak olayı gerçekleştiren G.A. ile birlikte Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım ve yataklıktan yaklaşık 3 ay önce yakalanan ve tutuklu yargılanan F.Y. ile hükümlü A.T.B., H.B. ve infaz koruma memuru H.A.Ö. ile hükümlü H.B.’nin eşi G.B. tutuklanmıştı.


Olaydan bir hafta sonra pazar günü olay günü cezaevinde görevli 25 gardiyan 1 doktor ve müdür yardımcısı ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmüş, 20’si emniyette 7’si ise savcılıkta serbest kalmıştı.
Cinayet olayında bazı detaylar daha ortaya çıktı. Cinayete karar veren 2 hükümlü ve 1 tutuklunun önceden olayı organize ettiği, zanlıların önce cezaevine kolayca tabancayı ve x-ray cihazı ile akıllı kapılardan geçirebilecek bir kişiyi bulmak için çalışma yaptıkları, daha sonra kendi koğuşlarında bulunan H.B. isimli hükümlünün eşinin bacağında platin olduğunu öğrendikleri belirlendi. Zanlıların bu bilgiyi edindikten sonra H.B.’nin eşiyle irtibata geçip görüş gününde tabanca getirmesi talebinde bulundukları, kadının görüş günü tabanca getirdiği, bunu da iç çamaşırına saklayıp bacağında platin olduğu için de raporunu gösterip x-ray cihazında uyarıya rağmen geçtiği öğrenildi. Kadının tabancayı ise katile ya gardiyan yardımıyla ya da pembe odada kocasına vererek ulaştırdığı tahmin ediliyor.