Merkezi Ankara’da olan Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği yaptığı etkinlikle orta öğretim öğrencileri ve öğrenci velileri ile buluştu.
Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği’nin, Iğdır İMKB Mehmetçik Ortaokulu adına düzenlenen düzenlen etkinlik, Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. İMKB Mehmetçik Ortaokulu öğretmenlerinden Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Iğdır Temsilcisi Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın organize ettiği programa Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, okul öğretmenleri, öğrenci ve öğrenci veliler katıldı. Sabah Karagöz’ün sunumunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda açılış konuşması yapan İMKB Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Yakup Kutluay, İMKB Mehmetçik ortaokulu olarak hazırladıkları bu programda Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar üzerine yoğunlaştıklarını söyledi.
“AİLE TOPLUMUN ÖZÜDÜR”
Etkinlikte bir konuşma yapan Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Dernek Başkanı Zeynep Şahan, derneklerinin Iğdır temsilcisi Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın organize etiği buradaki toplulukla birlikteliğini mutluluğu içerinde olduğunu belirtti. Şahan, “Derneğimiz, Aile İçi İletişim ve Toplumsal sorunlar konusunda cemiyeti aydınlatmak, rehber olmak ve bu konularda ulusal duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, seminerler, kurslar, konferanslar, bilimsel toplantılar, sergiler ve geziler düzenlemek, sivil toplum faaliyetlerinin güçlendirilmesini sağlamak, kurum ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kurulmuştur. Hepimizin bildiği gibi günümüzde aile içi iletişim çok önemli olduğu halde yeterince üzerinde durulmayan bir konudur. Bir düşünür diyor ki aile toplumun özüdür. Onu tahribe yönelen her şey, toplumun tahribine yönelmiş demektir. Evet, birçok sorunun temelinde de aile içi iletişim eksikliği vardır” dedi.
“SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN VAR OLMASI İÇİN, AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI GEREKİR”
Aile içi iletişim eksikliği sırlayan Şahan, “Başta teknoloji olmak üzere, şiddet, yeterince birbirini dinlememek, sevgi eksikliği, erken evlilikler, gibi içimizi acıtan nedenleri sıralayabiliriz.Toplumsal sorunlarımız malum başta işsizlik, trafik, çevre kirliliği, doğanın korunması, üretimsizlik, israf, madde bağımlılığı. Gibi toplumsal sorunlarla inşallah ürettiğimiz projelerle, ortak çözümleri hayata geçirerek, dernek olarak sizlerin de varlığıyla damla damla derya olacağımızı düşünüyorum. Değerli konuklarımız, aile bireyleri arasında dayanışma, işbirliği ve fedakarlık da toplumun diğer alanlarına yansır. Anne bir ailenin tüm sorumluluğunu ve yükünü üzerine alan kişidir. Ailede babanın görevi ve sorumlulukları da çok büyüktür. Baba ailenin koruyup gözetenidir. Çocuklar ise ailenin vazgeçilmez parçalarıdır. Kısacası aile milletin temelidir. Sağlıklı bir toplumun var olması için, aile bütünlüğünün korunması ve desteklenmesi gerekir” diye konuştu.
Yapılan sunumun ardından Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın yazdığı Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in yönettiği; ‘Kör Kütük Aşk’ isimli oyun yine izleyicileri büyüledi. Oyunda Meltem Oğan, Serpil Önal, Özlem Çalışır, Hakan Abakay, Hatice Tağal, Cemil Beklen ve Fatma Çetin Kabadayı rol aldı.
Sanatçı Levent Tetik’in sazıyla eşlik ettiği ‘Annem’ isimli şiir, yazarı şair Sevgi Ayyıldız tarafından okundu.
Program da; Gitarist Ahmet Katman’ın söylediği şarkılar programa renk kattı.
Program sonunda protokol üyelerine ve programda emeği geçenlere plaket, madalya, çiçek ve teşekkür belgeleri, Aile İçi İletişim Dernek Başkanı Zeynep Şahan, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı tarafından takdim edildi.