KASTAMONU (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda, hafta sonu dolayısıyla hareketlilik yaşandı.

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı kayak merkezinde, hafta sonunu geçirmek için aileleriyle ve çeşitli gruplar halinde Ilgaz Dağı kayak Merkezine gelen vatandaşlar, oteller bölgesinde telesiye binip dağın zirvesine çıkarak, doğa yürüyüşü, kayak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkardı.

Tatilcilerden Kaan Mert (17), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için Ankara'dan geldiğini söyledi.

Daha önce çeşitli vesilelerle Ilgaz'a geldiğini anımsatan Mert, şöyle konuştu:

"Bu hafta da okulumuzun düzenlediği gezi kapsamında burada bulunuyoruz. Ilgaz'ın havası çok temiz. Günlerimiz çok güzel geçiyor. Arkadaşlarımla snowboard yapıyoruz. Burası gerçekten, eğlenilecek, vakit geçirilebilecek güzel bir yer. Herkesin görmesi gerekiyor. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 3. sınıf öğrencsi Bahar Sukuşu ise 250 kişilik kalabalı bir grupla hafta sonu tatilini değerlendirmek için Ilgaz'a geldiklerini belirtti.

Ilgaz'ın oldukça kalabalık olduğunu ifade eden Sukuşu, "Çok eğleniyoruz. Tahmin ettiğimden daha güzel buldum burayı. Havası çok temiz, büyüleyici. Kayak yapmayı bilmiyorum. ahcak, kar tek başına güzel bir şey. Dağda gezmek bile bizi dinlendiriyor. Karın ortasında yeşillik gördük bir kere, Çankırı'da bulamadığımız bir şeydi" dye konuştu.