İzmir Down Sendromu Derneği üyeleri, Down Sendromlu çocuklar ile birlikte İzmir’in Selçuk ilçesinde bir araya geldi.
Eğitim-Sen Selçuk İlçe Temsilciliğinin ev sahipliğinde, Yediuyurlar Bölgesindeki gözleme bahçesinde bir araya gelen dernek yöneticileri ve üyeler, Down Sendromu çocuklarla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Çocuklar, düzenlenen kahvaltı programından sonra ise Efes Antik kentini gezme fırsatı yakaladı. Efes’i ilgiyle gezen çocuklar, günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Down Sendromunun bir hastalık olmadığını, genetik bir farklılık olduğunu topluma öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden zmir Down Sendromu Üyesi Sevim Türkmen, bu kapsamda etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Türkmen, "Çocuklarımız tabi ki özel, bizlerde özeliz. Çünkü onların anneleriyiz, aileleriyiz. hep birlikte çevremize farkımızı fark ettirmek istiyoruz. İnsanların bizim birer birey olduğunu, diğer insanlar gibi onlarında bilgi beceri doğrultursunda her şeyi yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Biz mutlu olmak istiyoruz. Onlarla zaten mutluyuz ama çevremizin de bizimle birlikte mutlu olup bizim sevgimizi paylaşmalarını istiyoruz" dedi.
İzmir Down Sendromu Derneği yönetim kurulu üyesi (İDSD) Gülnaz Rodoplu da, Down Sendromlu çocukların diğer çocuklar gibi normal okullarda okumasını istediklerine kaydederek, "Diğer ülkelerde olduğu gibi bizim çocuklarımızın da aynı sınıflarda diğer çocuklarla birlikte olmalarını istiyoruz. Yani ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.