İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de, sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi partiler tarafından oluşturulan Terörle Mücadele Komitesi, ülkemizde son dönemde artan terör olayları nedeniyle deklarasyon yayınladı. Kocaeli Baro Başkan Vekili Nuri Yılmaz, çözümün terör değil, demokrasi olduğunu söyledi.
Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu'nda biraraya gelen STK ve siyasi parti üyeleri terör saldırıları sonlandırmak ve toplumda ortak bilinç oluşturmayı hedefliyor.
Terörle Mücadele Komitesi tarafından hazırlanan ortak metni Kocaeli Baro Başkan Vekili Nuri Yılmaz okudu. Türkiye'nin geldiği noktada birden fazla terör örgütü ile mücadele eder hale geldiğini söyleyen Yılmaz, "Terör olaylarının, ülkemizin farklı kesimlerinin TBMM'de daha yüksek oranda temsili sonucunu doğuran 7 Haziran 2015 Milletvekili seçimlerinin hemen sonrasında, bir terör eylemi bahane edilerek bir anda tırmandırılması, şimdiye kadar olduğu gibi bazı kirli ellerin ülkemizdeki birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamına yeniden kastettiklerini göstermektedir. 30 yılı aşkın süredir terör ile mücadele eden milletimiz, terör ile demomrasinin bir arada olamayacağını, terör yoluyla demokratik bir hak elde edilemeyeceğini çok iyi bilmektedir. Milletimiz, 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde taleplerini demokrasi içinde ortaya koymuş ve çözümü terörde değil demokraside aramıştır. Gelinen noktada ülkemiz birden fazla terör örgütü ile mücadele eder hale getirilmiştir" dedi.
'İÇ VE DIŞ POLİTİKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'
Türkiye Cumhuriyeti devlet kendisine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin devleti olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Günümüz siyasi konjonktrü ve artan terör olayları, ülkemizin iç ve dış politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymakla birlikte, küresel güçlerin, yüzyıllarca barış ve kardeşlik içinde yaşayan milletimiz arasında etnik, dini ve mezhepsel nifak tohumları ekerek halkımızn sevgi bağlarını ortadan kaldırmak, Ortadoğu’ya istikrarsızlaştırmak, daha sonra da kendi menfaatlerine hizmet edecek bir Ortadoğu dizayn etmek için terör örgütlerini kullandıklarını da göstermektedir. Milletimiz, tarih boyunca birlikte omuz omuza mücadele ederek kendi vatanlarına birlik ve beraberliklerine kastedenlere karşı şimdiye kadar en etkili cevapları vermiş bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti devlet kendisine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin devletidir."
HUKUK DEVLETİ İNŞA EDİLMELİ
Devlet tüm vatandaşlarını, vatandaşlar da devletini kucaklaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, konuşmasını söyle sürdürdü:
"Gerek vatandaşlarımız ve gerekse devlet yöneticileri bu bilinçle hareket etmeli, terörün etnik kökeni, dini veya mezhebinin olmadığını, terör örgütlerinin belli bir etnik köken, din veya mezhebi temsil etmediklerini, bu nedenle halkımızın hiçbir kesiminin terör ile anılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlanmalıdır. Herkesi birbirlerine sevgi ile yaklaşmak, ötekileştirmemek, birlik içinde hareket ederek terör örgütlerinin amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınmak konusunda her zamankinden daha duyarlı olmaya; devlet yöneticilerini ise bir an önce kamu düzenini sağlamaya, tüm demokratik hakları güvence altına alan gerçek bir hukuk devletini bir an önce inşa etmeye davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI