İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın konuşmasından sonra Genel Kurul’da tartışma yaşandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Ala’nın konuşmasını eleştirerek, “Olayın vahametini daha henüz kavranamadığına, Bakanın İçişleri Bakanı olarak sorunun nereden kaynaklandığını daha kestiremediğini göstermektedir. Bizim karnımız masallara toktur. Şimdi elbette anlatacakları bunlar yani olayın ancak çevresinde geziniyor, işin esasına giremeyen bir İçişleri Bakanı var karşımızda. Benim talebim şu: Şimdi az önce o ısrarımı, talebimi dile getirdim. Anlaşılıyor ki Sayın Başkanlığınızca iktidar partisi ve Sayın Bakan anlaşarak İç Tüzük’ün 59’uncu maddesini arkadan dolanmak suretiyle siyasi partilerin konuşma hakkını engellemek istiyorsunuz. Sizi İç Tüzük’e uymaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin çalışma usullerine uymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gök, Genel Kurul’da İç Tüzük’e göre Bakan Ala’nın terör konusunda bilgi vermeye geldiğini ifade ederek, usul tartışmasının açılmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İç Tüzük’ü okuyarak, “’Meclis Genel Kuruluna duyurulmasında zaruret görülen olağanüstü acele hallerde beşer dakikayı geçmemek üzere, Başkanın takdiriyle en çok üç kişiye gündem dışı söz verilebilir.’ Verdi mi 3 kişiye söz? Verdi. ‘Hükümet bu konuşmalara cevap verebilir’. Hükümet cevap verdi. Konu bundan ibarettir. Hükümetin her zaman için, her zaman için” şeklinde konuştu.
Daha sonra Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Çağlar Demirel söz alarak, konuşmasında “’Devlet, her şeyi biliyor’ diyorsunuz. Ne yapacağını, ne zaman yapacağını biliyor; evet, devlet çok net katliam yapacağının provasını da yaptı ve ne zaman yaptığını da gösterdi” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın şunları kaydetti:
“Sayın Demirel, devlet, katliam yapmaz. Devlet, terörle ve teröristle mücadele eder. En çok o bölge halkını baskı altında tutan, Kürtlere zulmeden terör örgütüne karşı devlet mücadele veriyor. Devlet katliam yapmaz! Ne konuştuğunuzu bileceksiniz. Devlet terörle mücadele eder. Herkes söylediğini bilecek.”