AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ile birlikte El Veren İnsanlar Derneği'ni ziyaret etti. Karaaslan ziyarette ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy ve yönetim kurulu üyelerinden yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

KARAASLAN SAMSUN İÇİN ŞANS


Ziyarette ilk olarak konuşan ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, Çiğdem Karaaslan'ın Samsun adına bir şans olduğunu belirterek, derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Derneğin son projesi olan Kadın Liderler Akademisi projesi hakkında bir sunum yapan Gürsoy, ''Bugüne kadar toplum yararına olduğunu düşündüğümüz bir çok projeye imza attık. Son olarak Kadın Liderler Akademisi projesini hazırladık. Projenin amacı, kadın sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitelerini güçlendirmek, karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamaktır. STK’lar ve yerel idareler arasında işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımını sağlamaktır. Bu anlamda katkı ve desteklerinizi bekliyoruz'' dedi.

KADIN LİDERLER AKADEMİSİ PROJESİNE ÖVGÜ


ELVİNDER yönetim kurulunu hayata geçirdiği projeler nedeniyle kutlayan Çiğdem Karaaslan, ''ELVİNDER bugüne kadar başarılı projeler gerçekleştirmiş bir dernek. Suça karışmış çocuklardan madde bağımlılarına, kadınlardan ailelerin eğitimi konularında yapılan çalışmalar çok önemli. Kadın Liderler Akademisi projesi de kadının hayatın her alanında temsili arttırmayı hedefleyen bir proje. Kadının hayatın her alanında olduğu gibi yönetim kadrolarında, siyasette, karar alıcıların içinde olması çok önemli. Toplumu ilgilendiren konularda sivil toplum kuruluşları, üniversite, siyaset ve yerel yöneticiler, şehre katkı sağlamak için tüm aktörlerin işbirliği yapmaları çok önemli'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gürsoy, ziyaret anısına Çiğdem Karaaslan'a el işi hediyeler sundu.