Faik KAPTAN- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() “Akvaryum Adam” olarak tanınan ve 17 Temmuz’da Girne Yavuz Çıkarma Plajı’ndan denize girip 3 gün boyunca denizin 6 metre altında yaşayacak olan Guiness rekortmeni dalgıç Cem Karabay, yeni bir dünya rekoruna adını yazdıracağını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bu denemede Karabay, su altında kalacağı 72 saatlik süre içinde de futbol maçı yapacağını, tavla oynayacağını, KKTC'nin ünlü şeftali kebabı ve hellimini yiyeceğini söyledi.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Mısırlı Dalgıç Walaa Hafez’in rekorunu kıracağını söyleyen Cem Karabay,  hareketinden önce Atatürk Havalimanı'da düzenlediği  basın toplantısında bu girişi  KKTC'nin tanıtımı için yaptığını belirterek,  şunları söyledi:

“Türkiye’den ve Kıbrıs’tan olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir ekiple bu mücadeleyi yapacağız. Bu en uzun süreli donanımlı dalış rekoru olacak. Rekor, şu anda 6 Haziran itibariyle Mısırlı dalgıç Walaa Hafez’e ait. Süresi 51 saat 24 dakika. Biz bunu bir aksilik olmadığı takdirde 72 saate çıkarmayı hedefliyoruz. 17 Temmuz sabah saat 08.50’de Yavuz Çıkartma Plajı’ndan denize gireceğiz. Çıkışımız da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı günü saat 08.50’de son bulacak. Bitişte suyun altında 316 metre yürüyerek dışarıya çıkacağız. Bizi en çok kullandığımız elbise zorlayacak. İçine hiç su girmiyor. Bunda iki riziko var. Birincisi elbisenin boyun kısmı ve bilek kısımları içeriye su girmemesi oldukça sıkı. Boynumuzda iki şah damarımız var. Buraya gelecek basınç inşallah bizi suyun altında etkilemez. Diğeri ise su altında yine kuru elbiseden dolayı vücudun belli bir süre sonra hiper termi geçirmesi, yani aşırı ısınması. Onu da su altında elbise değiştirerek by Pass etmenin yolunu bulacağız .”
Cem Karabay yapacağı bu dünya rekoru denemesi için kendisine destek olan tüm özel ve kamu kuruluşlarına teşekkür etti.

(FOTOĞRAF)