Uşak Belediyesi, belediyeye ait kirada olan mülkler ile ilgili çalışma başlattı.
Buna göre sözleşmesi sona eren ve sözleşmesi devam ettiği halde şartları yerine getirmeyen işletmelerin boşaltılması için yasal süreç başlatıldı. Kısa sürede sonuçlanacak çalışma ile beraber sözleşme akdi sona eren iki işletme ve sözleşmesi devam ettiği halde hükümlerini yerine getirmeyen iki işletme boşaltılacak. Alınan karar ile Uşak halkına ait olan mülklerde haksızlığın sona erdirilmesi ve kente kazanım sağlanması hedefleniyor.
Mülkiyeti Uşak Belediyesi’nde bulunan ve kirada olan mülklerin idaresi ile ilgili hassas bir yönetim tarzı içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, vatandaşın bir kuruşunun bile zayi olmamasını istediklerini ve bu nedenle gelir getiren mülklerin son durumlarını masaya yatırma kararı aldıklarını belirtti. İşletmelerde birçok aksaklıklar tespit ettiklerini vurgulayan Uludağ, “Uşak Belediyesi vatandaşlarının adına işletmesini kiraya verdiği mülklerin, kentin kazanımına fayda sağlayacak şekilde çalıştırılmasına son derece değer vermektedir. Bu nedenle kirada olan mülklerimizde belediyemize zarar verecek her türlü olgunun karşısındayız. Yaptığımız çalışmalar neticesinde sözleşmesi sona eren Ulu Cami yanında bulunan parkta bulunan ve Otogar altında yer alan parkta çalışma hayatını sürdüren iki işletmenin sözleşmesini yenilememe kararı aldık. Bu iş yerleri kısa sürede boşaltılacak” dedi.
"SÖZLEŞMEYE UYMAYANLARDA İŞLEM YAPACAĞIZ"
Aynı durumun sözleşmesi devam eden işletmelerde de olduğunu anlatan Uludağ, bu konuda da yasal işlemlerin başlatıldığına dikkat çekti. Uludağ, “ Belediyemize gelir getiren ve sözleşmesi devam eden işletmelerde de sıkıntılar olduğunu gördük. Özellikle şartların yerine getirilmediği ve bu durumun aynı işletmeler ile birlikte ihaleye giren firmalara haksızlık olacağı kanaatine vardık. Bu şekilde de iki adet işletmenin sözleşmesinin fesh edilmesinin ve belediye mülkünün boşaltılması için karar aldık. Bu işletmeler ise Atapark içinde yer alan çay bahçesi ve Dörtyol mevkisinde bulunan İmparator Çay Bahçesidir. İmparator Çay Bahçesi’nin işletmecisi ödemelerini yapmadığını tespit ettik. Ata Park içindeki işletmeci ise belirlenen sınırların dışına çıkarak işgal etmiştir. Hakkaniyetin yanında olmamız nedeni ile belediyemiz hakkında karalayıcı yayınlarda bulunmaya başladılar. Bu durum bizim kent menfaatleri için ne denli doğru kararlar aldığımızın göstergesidir. Alınan kararı ise en kısa sürede uygulayacağız” diyerek konunun üzerinde ciddiyet ile duracaklarının altını çizdi.