SAMSUN protokolü ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında; hak ve adalet duygusu gelişmiş, kültürel ve bilimsel gelişmelere açık, özgüveni yüksek, sahip olduğu bilgiyi insanlık yararına kullanan nesiller yetiştiren öğretmenlerin, büyük bir görev üstlendiğini belirterek, günlerini kutladı.

"SORUMLULUKLARI BÜYÜK"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de hak ve adalet duygusu gelişmiş, kültürel ve bilimsel gelişmelere açık, özgüveni yüksek, sahip olduğu bilgiyi insanlık yararına kullanan nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.
Ülkemizin her köşesinde tüm zorluklara rağmen ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli toplumsal değerlerimizle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet bilincini yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan tüm öğretmenlerimize Samsunlu hemşehrilerim adına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

"GELECEĞE HAZIRLIYORLAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Öğrencilerini kendi evlatları gibi gören ve en donanımlı şekilde geleceğe hazırlanmaları için büyük sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimizin, hepimizin hayatında müstesna bir yeri bulunmaktadır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları; yüreğiyle, aklıyla ve vicdanıyla öğrencilerinin rehberi olan öğretmenlerimizin maharetli ellerinde yetişmektedir. Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim sürecinin her aşamasında üstün bir gayret ortaya koyarken bizler de eğitimde kalitenin daha da artırılması için durmadan çalışıyoruz. 

"TEKAMÜLÜN TEMEL TAŞI"

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Öğretmenler bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşıdır. Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır. Bir ülke için eğitim ve ana gövdesi öğretmenlerimiz çok önemlidir. Onlara saygıyı, sevgimizi her zaman göstermeli ve hayatımızda ne kadar önemli rol aldıklarını hiç bir zaman unutmamalıyız.

"GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ"

CHP Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK: Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği “Muasır” medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için eğitim ve öğretime gereken önem verilmelidir. Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin eğitim- öğretimleri konusunda daha çok ekonomik, sosyal destekler sağlanmalıdır. Öğretmenlerimizin özlük hakları ile çalışma koşulları düzeltilmeli, aynı işi yapan öğretmenler arasındaki ücret ve unvan farklılıklarına son verilmelidir.

"BAŞROLDE ONLAR VAR"

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR:  Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik;  emek, sabır, fedakarlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Öğretmenler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine göre, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Ailesine, milletine ve bu aziz milletin onurlu bir bireyi olarak kendisine karşı sorumluluk duyan, erdemli bir yaşamı her şeyden üstün tutan genç nesillerin yetişmesinde başrolü oynayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

"FEDAKARLIK MESLEĞİ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık ÖZKEFELİ: Öğretmenlik; emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek değerde olan, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir. Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir. Ulu Önderimiz, ‘’Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir." Diyerek öğretmenlerimize verdiği değeri göstermiştir. Artık ve derhal aklın ve bilimin ışığında laik ve çağdaş eğitim sistemi programları Anayasa da yazdığı şekli ile uygulanmalıdır. 

Haber Kaynak: Pakize KABAK
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.