AK Parti, 1 Kasım sonrası ilk büyük organizasyonunu bugün gerçekleştirecek. AK Parti Kadın Kollarının 4. Olağan Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek. 4 milyon üyesiyle, dünyanın en büyük kadın teşkilatı niteliğindeki partinin kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Kongrede yeniden AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na seçilmesi beklenen Lütfiye Selva Çam’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla organizasyonun son hazırlıkları dün yapıldı.

Kadınlara yönelik mevzuatı güncellemek için çalışma başlatan hükümet, şu adımları atmaya hazırlanıyor:

- Kadın Girişimciliği Programı hazırlanarak, kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak.

- Kadın girişimcilere, 100 bin TL’ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlanıyor.

- Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak.

- İşçi ve memur tüm çalışan kadınlara doğuma bağlı olarak; ilk ço­cukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay “yarı za­manlı- tam ücretli çalışma” hakkı tanınacak.

- Çocuğun okula başlama yaşına kadar “kısmi süreli çalışma” imkânı verilecek.

- Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak.

- Kadınların sağlık imkânlarına daha kolay erişimi için, yaşadıkları ortamda hizmet almalarını sağlayacak ev ziyareti sistemi yaygınlaştırılacak.

HABER7