ZONGULDAK (AA) – Şırnak'ta askeri birliğe uzun namlulu silah ve roketatarla saldıran teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan iki askerden Uzman Çavuş Sercan Sezer, tedavisinin ardından memleketi Zonguldak'taki baba evine getirildi.

Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan Tahtakayalıkları üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarla 1 Eylül'de yapılan saldırıda yaralanan Sezer, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) taburcu edildi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait ambulansla Ereğli ilçesindeki evine getirilen Sezer'i ailesi, yakınları ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Piyade Albay Bülent Oral karşıladı.

Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, omuz bölgesinden yaralandığını, tedavisi süresince çabuk toparlandığını söyledi.

Saldırının detaylarıyla ilgili konuşmak istemediğini anlatan Sezer, "Allah'a şükürler olsun. Allah bizi korudu. Sağ olsun komutanlarımız da bize çok iyi baktılar. Genciz, inşallah biraz daha fizik tedaviyle kolumu oynatmaya başlayacağım. Terör saldırıları arttı, söylenecek bir şey yok. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.