Mersin’in Tarsus ilçesinde anne ve babasının 4 çocuğundan biri olan Ecrin Su Çeltik (2), doğduğundan bu yana kusmasına ve kabız olmasına yol açan safra kesesi taşından, laparoskopik (kapalı) ameliyatla kurtuldu.
Bir tatlıcıda işçi olarak çalışan Lütfi Çeltik (42) ile ev hanımı İslim Çeltik’in (35) kızları Ecrin Su Çeltik, dünyaya geldikten sonra sürekli kusma ve kabızlık sorunu yaşadı. Birçok sağlık kuruluşuna başvuran anne ve babaya, Ecrin Su 1 yaşına gelene kadar net bir bilgi verilemedi. Sonunda ultrasonla minik bebeğin safra kesesinde taş olduğu anlaşılınca bölgedeki bir üniversite hastanesine sevk edildi. Üniversite hastanesinde önce taşı eritmek için ilaç tedavisine başlandı.
Yaklaşık 1 yıllık ilaç kullanımına rağmen taşın erimediği aksine büyüdüğünün görülmesi üzerine ameliyat kararı verildi. 2 aydır bu ameliyatı yaptıracakları bir yer arayan Lütfi-İslim Çeltik çifti, tavsiye üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi. Burada Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş, yaptığı muayene ve tetkiklerin ardından ameliyat gerektiğini söyledi.
ÇOCUKLARDA ENDER GÖRÜLÜYOR
Op. Dr. Parlakgümüş ve ekibi tarafından laparoskopik (kapalı) ameliyat ile küçük kızın safra kesesi alındı. Vücudunda daha az yara izi olan ve konforlu bir operasyon geçiren Ecrin Su sağlığına kavuşurken baba Lütfi Çeltik, “Kızım doğduğundan beri hastaneleri dolaşıyorduk. Sonunda iyileşti. Dr. Cemal bey çok ilgili davrandı. Her konuda yardımcı oldu” dedi.
Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş ise safra kesesi taşlarının erişkinlerde sık görülmesine rağmen çocuklarda nadir rastlandığını, ilerleyen teknoloji ve tecrübe birikimi ile artık çocuklarda da kapalı yöntemle bu tip ameliyatların güvenli ve hızlı bir şekilde yapılabildiğini belirtti.