EDİRNE'de 2013 yılında yapılan 653'üncü Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenerek üst üste 3'üncü kez başpehlivan olduktan sonra altın kemerin ebedi sahibi olan, doping testleri pozitif çıktığı için unvanı ve kemeri elinden alınan Ali Gürbüz, Antalya Muratpaşa Belediyespor'la anlaştı.
Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ın makamında kendisini Muratpaşa Belediyespor'un sporcusu yapan sözleşmeyi imzalayan Ali Gürbüz'ü, antrenörü Sermest Bulut da yalnız bırakmadı. İmza töreninde konuşan Başkan Ümit Uysal, seçkin ve son derece üstün bir sporcuyla anlaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Babası Recep Gürbüz gibi Ali Gürbüz'ün herkesin gönlünde taht kurmuş bir sporcu olduğunu aktaran Ümit Uysal, "Ali Gürbüz, kişiliği, karakteri, centilmenliği ve sporcu ahlakı ile çok özel sporcularımızdan biridir. Kendisine, Türkiye'mizde, Antalya'mızda, Muratpaşa'mızda spora hizmet edebilmesi için, Anadolu'muzun eşsiz sporu olan yağlı güreşe hizmet edebilmesi için kulübümüz gerekli imkanları sağlayacaktır" dedi.
'YAĞLI GÜREŞ KÜLTÜREL VARLIK'
Önemli sporculara katkı koymanın önemine değinen Başkan Uysal, "Halkımızın en sevdiği sporların belki de başında yağlı güreşimiz geliyor. Gerçekten yağlı güreş sadece Anadolu'da var. Dünya kültür mirasına hediye edebildiğimiz belki çok az sayıda şeyden bir tanesi. Biliyorsunuz, Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri, UNESCO Kültür Mirası olarak tescillendi. Kültürel bir varlık oldu. Ali Gürbüz sporcumuzu da burada görmekten dolayı büyük onur duyuyoruz" diye konuştu.
ORHAN OKULU DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ İLE ANLAŞTI
654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Osman Aynur'u yenerek başpehlivan olan sporcuları Orhan Okulu'nun Döşemealtı Belediyesi'ne geçtiğini kaydeden Ümit Uysal, "Kendisi de çok seçkin, değerli bir arkadaşımız. Bu sporun yüz aklarındandır. Kendisine katkı sağlamaktan büyük onur duyduk. O Döşemealtı Belediyesi ile anlaşmayı tercih etti. Amatör sporlarda biliyorsunuz 24 yaşını doldurmuş sporcular başka kulübe geçmek gibi tercihte bulunabiliyor. Orhan kardeşimiz de böyle bir karar aldı. Biz de buna saygı duyduk" dedi. Başkan Uysal, Recep Gürbüz Spor Salonu'nun da gelecek hafta hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
'ALTIN KEMERİ GETİRECEĞİZ'
Ali Gürbüz ise spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı Başkan Uysal'a teşekkür etti. Muratpaşa Belediyesi'nin yağlı güreşlerde önemli başarılar elde ettiğine değinen Ali Gürbüz, "Bu başarıları geliştirip, Kırkpınar Altın Kemeri ebedi olarak Muratpaşa'ya getirmek istiyorum. Muratpaşa'yı en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu. Doping cezasının 23 Şubat 2016'da biteceğini belirten Ali Gürbüz, antrenmanlara başladığını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI