Eraydın AYTEKİN/SİVAS, () - SİVAS'ta sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık manda, ortalığı birbirine kattı. Uyuşturucu iğne ile sersemleyen manda, sahibinin son hamlesiyle cadde ortasında yakalandı. Yaklaşık 1 saat süren 3 kilometrelik kovalamacanın ardından sıkı şekilde bağlanan hayvan, 15 kişinin çabasıyla bir kamyonetin kasasına güçlükle bindirilerek götürüldü.
Sivas havyan pazarından bugün Namık Yıldız ve akrabalarınca 5 bin liraya satın alınan manda, götürülürken, Fethi Akyüz Caddesi, Emniyet Müdürlüğü yanında bir anda sahiplerinin elinden kurtuldu. Kaçmaya başlayan manda ve yakalamaya çalışan sahipleri arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Yenişehir Mahallesi, Turgut Özel Bulvarı üzerinden kaçışını sürdüren manda, Atatürk Kültür Merkezi ile Sivas Devlet Tiyatrosu bahçesi alanına geldi. Burada tel örgü ile çevrili alana giren manda, yanına kimseyi yaklaştırmadı. Mandayı yakalamak için yanına yaklaşanlar oldu. Bu sırada hayvan tel örgüleri aşarak önüne çıkan Yücel Ceyhan'a boynuz darbesi ile saldırdı. Yerde kalan Ceyhan kolundan ve çenesinden yaralandı. Sivas Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınan Ceyhlan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Güzel Sanatlar Galerisi'nin bahçe kısmına ilerleyen manda burada bir süre bekledi. Bu sırada olay yerine gelen bir ekip tüfeyle hayvana bayıltıcı iğne attı. Bir süre sonra sersemleyen hayvan son bir hamle ile bahçe kapısını geçtikten sonra kaçmak istedi. Bu sırada hayvanı zincirinden tutan sahibi Namık Yıldız, bayıltıcı iğnenin de etkisiyle sersemleyen mandayı cadde üzerinde yere çöktürerek yakalamayı başardı. Bu sırada hayvan bir otomobilin de dikiz aynasını kırdı. Yaklaşık 1 saat süren 3 kilometrelik kovalamacanın ardından sıkı şekilde bağlanan hayvan, 15 kişinin çabasıyla bir kamyonetin kasasına güçlükle bindirilerek götürüldü. Olay yerinde manda sahipleri ile aracı zarar gören bir kişi arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Hayvan sahibi Namık Yıldız, bir anda ellerinden hayvana kaçırdıklarını ve uzun süre kovaladıklarını belirterek, "Yarın kurban etmek üzere bugün pazardan almıştık. Bizi peşinden bir hayli koşturdu ve yordu. Neyse ki son bir çabamızla yakalamayı başardık" dedi.

FOTOĞRAFLI