BEYAZ travertenleriyle dünyaca ünlü olan ve UNESCO koruma listesinde bulunan Pamukkale'de sıcak havaya aldırış etmeyen turistler, beyaz cennetin tadını çıkarıyor.
Pamukkale'ye gelen turistler, beyaz travertenlere büyük ilgi gösteriyor. Travertenlerin üzerinde yürüyen ve sıcak suyla temas eden turistler, şifalı çamuru vücutlarına sürüyor. Sıcak havaya bile aldırış etmeyen turistler, 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta travertenler üzerinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, sosyal medyada paylaşıyor. Bu da Pamukkale'nin sosyal medyada dünyada tanıtımına katkı sağlıyor.
TURİST SAYISINDA AZALMA
Dünyada yaşanan ekonomik krizler Pamukkale'ye girişlerde de etkili oldu. Beyaz Cennet'e gelen turist sayısı bu yılın ilk altı ayında yüzde 7.53 oranında azaldı. Turizmle ilgili Ocak-­Haziran dönemi verilerine göre, Pamukkale'ye geçen yılın ilk altı ayında 729 bin 832 ziyaretçi gelirken, bu rakam 2015'in aynı döneminde 678 bin 719'da kaldı. Buna göre, turist sayısı bu yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.53 düşüş gösterdi.

FOTOĞRAFLI