Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () LİSE-DER'e bağlı bir grup öğrenci, bugün 2 milyona aşkın öğrencinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)’yi, 4.Levent’te bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) binası önünde protesto etti.

4. Levent metrosu çıkışında toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, “Sınavsız üniversite istiyoruz” sloganları eşliğinde ÖSYM binası önüne kadar yürüdü. Güvenlik güçleri bina önünde kalkanlarıyla barikat kurarak önlem aldı. Eylemde TOMA da hazır bulundu. “3 yanlış geleceğimizi götüremeyecek” yazılı pankart taşıyan grup sın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bizler 12 yıl boyunca yeteneklerimize ve ilgi alanlarımıza göre olmayan eğitimden sonra 3 saatlik sınavlarda geleceğimizin karartılmasına izin vermiyoruz. Bunun için sınavsız üniversite talebimizi haykırıyoruz. Hayatlarımızın 3 saatlik, hatalı sorularla dolu sınavlara göre yönelmesine izin vermiyoruz. Yükseköğretim hakkımızı istiyoruz. Yeteneklerimize göre üniversitelere yerleşmek istiyoruz” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup, ‘cevap anahtarı’nı temsil eden "Sınavsız  Üniversite" yazılı bir dövizi polis barikatının önüne bıraktı ve olaysız şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)