Diyarbakırlı İşadamı Akçay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akçay, tekstilin geliştirilmesiyle istihdama önemli ölçüde katkı sağlanacağını belirtti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine, Sarı Liste’nin Tekstil Grubu olan 12. Komite Adayı olan işadamı Akçay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akçay, Diyarbakır’da pamuk üretiminin gider arttığını ifade etti. DTSO seçimlerinin Diyarbakır ve bölge ticareti için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Akçay, delegasyon heyetinin oy kullanırken, Diyarbakır’ın vizyonuna değer katacak isimleri tercih etmesi gerektiğini savundu.

Tekstilin ekonomiye sağladığı katma değer ve istihdama katkısı nedeniyle bölge için öneminin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını ifade eden Akçay, şöyle dedi:

“Ekonomiye sağladığı katma değer, istihdama sağladığı katkılar ve yapılan ihracatla, ülkemize kazandırdığı döviz girdisi dolayısıyla tekstil sektörü lokomotif sektörlerden biridir. Tekstil sektörünün geçmişten günümüze, hem üretim hem de ihracat açısından büyük potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyeli yeni hedef pazarlar ve sürekli kendini yenileyip geliştiren kalifiye ürünlerle ileriye götürmek mümkündür. Tekstil sektörümüzün ürün kalitesi ve üretim teknolojisi çağdaş dünya standartlarındadır. Pamukta sanayinin geliştirilmesi işsizliğe önemli katkı sağlayacaktır.”

Akçay, Diyarbakır’ın iklim ve toprak yapısının pamuk üretimine uygun olduğunu ve pamuk ekiminin her geçen yıl daha da arttığını belirtti. Tekstil sektörünün yaygın yan sanayi ağı ile birlikte birçok kişiye istihdam sağladığına dikkati çeken Akçay, pamukta sanayinin geliştirilmesi yönünde adımlar atılmasının, bölgenin sosyo-ekonomik yapısının iyileşmesine de önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Diyarbakır’ın yetiştirdiği bir değer olan Abdulkadir Karavil’in, Sarı Liste’den DTSO Başkanlığı’na aday olduğunu ve kendilerinin de 12. komite olan Sarı Liste’nin tekstil komitesinde yer aldıklarını ifade eden Akçay, seçilmeleri halinde Diyarbakır pamuğunu katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek dünya ve Türkiye pazarlarında hak ettiği konuma ulaştırmak için ekip olarak çaba göstereceklerini anlattı.

Misyonu olmayanın, vizyonunun da olmayacağını anlatan Akçay, Karavil’in, ticaret hayatının başarılarla dolu olduğunu, işin mutfağından geldiğini ve Karavil’in sahip olduğu bilgi, birikim ve potansiyelinin değerlendirilmesinin kente büyük fayda sağlayacağını belirtti.