Her Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle Adıyaman’da protokol, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler mesaj yayınladı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş mesajından, “Bizleri dünyaya getirerek hayatımıza ışık olan ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan, sabrın, fedakârlığın, hoşgörünün ve sevginin kaynağı olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Varlığımızı borçlu olduğumuz; sevginin, şefkatin, sabrın eşsiz timsalleri olan annelerimizin, üzerimizdeki emeklerinin çok büyük olduğu herkesin bildiği bir gerçektir. Fedakâr annelerimizi sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalıyız. Bu duygularla, varlıklarıyla hayatımıza ayrı bir anlam katan, yüreği merhamet ve sevginin tükenmez kaynağıyla dolu dünyanın en yüce görevini yerine getiren tüm fedakâr annelerimize sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise mesajında, “Dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka hiçbir değer yoktur. Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen varlık, annelerimizdir. Annelerimiz sevgi, saygı ve değer bilincini ilk öğreten kişilerdir. Onlar bizlere sundukları yüce sevgi ile insan olmanın faziletlerini anlatırlar. Aile kurumunu çok önemli gören kültürümüz, bu kültürü annelik üzerinden yükseltmiştir. Hepimiz için en önemli varlık olan annelerimize, hayatlarının her gününde destek olmak ve bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil, içten gelen duygu olmalıdır. ‘Anneler Günü’, bu sevgi ve saygının ifadesi olarak anlamlıdır. Annelerimizin bu anlamlı gününü en derin kalbi muhabbetlerimle kutluyor, onlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Bizler Cennet anaların ayağı altındadır`diyen bir inancın mensuplarıyız. Toplumda adaleti, kardeşliği, barışı, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırmanın yolu annelerimizin öğretilerinden geçer. Geleceğe daha iyi hazırlanan, vatanını ve milletini seven idealist gençlerimizin yetişmesinde de en büyük katkı annelerimizindir. Dolayısıyla anneler sadece çocuklarının değil, toplumların da geleceğini inşa ederler. Sabır deryası ve şefkat timsali olan muhterem annelerimizi yılda bir gün anmak, övünç vesilesinden ziyade bir acizlik olsa da, ayaklarının altında cennet müjdelenmiş, misk kokulu analarımıza, senede bir gün dahi olsa hakkıyla vefa gösterebilmek, onları hatırlayıp ne derece kıymetli olduklarını ifade edebilme fırsatını bulabilmek ne güzel. Bu vesileyle tüm annelerin bu güzel gününü içtenlikle kutluyor; her evladın, muhtaç olduğu gerçek sevgiyi ancak annelerin yüreğinde bulabileceğini hatırlatmak istiyorum. Başımızın tacı, kalplerimizin ilacı, yuvalarımızın mimarı başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyor, her birini ayrı ayrı sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.
Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur ise mesajında, “Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içindeyiz. Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır.Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır” dedi.