Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye çok emek verdiğini söyleyerek, "Haram lokma yemedim" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada konuşan Özhaseki, seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. Özhaseki, "Bugün buraya 2 değerli arkadaşımız ile beraber sizi ziyarete geldik. Seçim döneminin Kayseri’miz ve Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyoruz. Nezih bir ortamda centilmence bir mücadelenin geçmesini temenni ediyorum. Sonucunda da ne çıkarda herkes bunu kabullenerek, bundan sonra geçim döneminin başlayacağını düşünerek hareket etmesini Allah’tan diliyorum. Herkesin bildiği gibi bende bu şehre 20 yıldan fazla emek vermiş bir arkadaşınızım. Bundan 2.5 ay önce de seçim kanunu gereğince istifa ettim ve milletvekili adayı olarak da müracaat ettim" dedi.
Mehmet Özhaseki, "2.5 aylık süreç içerisinde yaptığım en önemli bir iki şey var. Birincisi, Büyükşehir Belediyesi’nden beni her çağırdıkların da gitmek ve onların istedikleri konuları anlatmaktır. Çağırmazlarsa da asla işlerine karışmamak. Değerli başkanımız emrederse gidip orada projelerle ilgili fikrimi söylüyorum. Geçmişinde ne varsa onları aktarıyorum. Kurumlar da hafıza önemlidir çünkü her projenin arkasında uzun yıllar yapılan bir çaba var. Bazen arkadaşlarımızın yazılarında ‘bağ oturmasında karar verdiler’ diye şeyler okuyorum. Güler misiniz? Ağlar mısınız? Bazen bağ oturması olur ama ben fazla katılmam. Orada herkes fikrini söyler ve dinleriz. İyi olan şeyleri de alıp cebimize koyarız. Bir raylı sistemin gerisinde 30 yıllık bir emek var. Bir Yamula Barajı’nın arkasında 20-25 yıllık emek var. Erciyes projesinin arkasında benim yaklaşık 10 yıllık bir emeğim var ve proje safhasına gelip temel atana kadar geçmiş 7 yıllık bir çaba var. aklınıza gelebilecek her bir projede onlarca yıllık bir emek var. Sahabiye de 3 yıllık bir emek var ve halen devam ediyor" diye konuştu.
"ÖZEL NOT DEFTERİMİ YENİ BAŞKANIMIZA VERDİM"
Milletvekili adaylığı için Büyükşehir Belediyesi başkanlığından istifa ettikten sonra not defterini yeni başkan Mustafa Çelik’e verdiğini söyleyen Özhaseki, "Büyükşehir Belediyesi’nden beni çağırdıklarında her zaman gittim ve hatta özel not defterimi de yeni başkanımıza teslim ettim. Benim not defterimin başında bütün projeler vardır. Kime ne görev verdiysem, projelerle ilgili neler yapılacağı gibi konular vardır. Bunlar benim özel notlarımdır. Bunların hepsini yeni başkanımıza teslim ettim. Yeni başkanımız oradan baktığında orada bir aksaklık görürse veya anlaşılmayan bir bölüm varsa bana sorduğunda gidip anlatıyorum. Belediyeden ayrıldıktan sonra 15 gün kadar Hava İkmal projesine emek verdim. O sırada da elektrik şirketinde oturuyordum ve bir bardak su içiyordum çünkü yönetim kurulu başkanıydım. Protokol yapacağımız arkadaşlarda oraya geliyorlardı, orada toplanıyorduk" şeklinde konuştu.
Devam eden projeler ile ilgili konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, "Toplantıda alınan kararlar nihayetinde birkaç yıllık birikimdi ve şuanda prensipte anlaştık. Milli Savunma Bakanlığı’ndan da sözleşme yapabilirsiniz diye imza geldi. Önümüzde ki günlerde Kayseri tarihinin şimdiye kadar yapılmış büyük projeleri var ama en büyük projesine burada imza atılacak. Hava ikmal fabrikası Erkilet’e taşınıyor. Orada tren yoluna kadar neredeyse 5 milyon metrekare bir arazi var. bunun yaklaşık 1 milyon metre karesini belediye istimlak ediyor ve hava ikmalin yarısı mesafesinde olan diğer yere de tesisleri taşıyor. Hava kuvvetleri komutanımızın deyimi ile burası hava üssü olacak. Hava ikmalin yeri ise 2 milyon metrekare o düşündüğümüz park ortaya çıkacak. Biz bunlara emek verdik ve belediyeye bunları teslim ettik. Arkadaşlarımız şimdi takip ediyorlar. Yine beni çağırırlarsa buyurun deyip bildiklerimi aktarırım ama işlerine asla karışmam" ifadelerini kullandı.
"HARAM LOKMA YEMEDİM"
Özhaseki ayrıca, "Haram lokma yemedim. Çocuklarımın da boğazından haram lokma geçirmedim. Başka partilerin belediye başkanları kendi illerinde gidip milyon metrelerce tarlalar alıp sorulduğunda da televizyonlarda pişkince ‘kendimi düşünmeyecek miyim’ diye ifade verdi. İhaleleri en doğru şekilde yaptım ve zengin ettiğimiz hiç müteahhidimiz yok. Şu bizim belediyenin müteahhidi, şu bizim partinin müteahhidi, şundan devam uçtan alırız diye bir Allah’ın kuluna zerre miktar taviz vermedim. Sizler de şahitsiniz. O yüzden çok huzurluyum. Çok hizmet ettim. Kayseri halkı bunu biliyor. Başladığımızda ki Kayseri ile bugün ki Kayseri arasında dağlar kadar fark var. yarısının gece kondu olduğu bir memlekette bugün artık Avrupa ile yarışabilecek bir şehir haline geldik. eksiklerimiz var mı? Tabi ki vardır. Yapılacak şeyler var mıdır? Tabi ki vardır çünkü insanların yaşadıkları yerlerde şartlar değişir ve güzel şeyler yapılır" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "Değerli şahsiyetleri burada ağırlamaktan son derece mutluyum. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sıkıntının art niyet olmadığını da biliyoruz. 7 Haziran sonrasında umarım şahsınızı burada Bakan olarak ağırlama onurunu yaşarız" ifadelerini kullandı.