Tüfenkci, Uşak Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada,  Türkiye ekonomisinin bütün olumsuzluklara, terör saldırılarına, engellemelere  rağmen dimdik ayakta durduğunu ifade etti.
 
ABD dolarındaki değer artışına değinen Tüfenkci, bunun Türkiye'nin iç  dinamiklerinden kaynaklanan bir durum olmadığını söyledi. Tüfenkci, "İç  dinamiklerin de etkisi olabilir, ancak özellikle ABD'deki seçim neticesinde  ortaya çıkan ve FED'in faiz artırması beklentisinin piyasalar tarafından satın  alınmasıyla oluşan bir tablo." diye konuştu.


 
Hükümetin dolardaki artışı dikkatli şekilde izlediğini, gerekli  çalışmaları yaptığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:
 
"Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak güçte. Bu seyir, Türk  ekonomisini büyük oranda etkilemeden, tekrar normal stabil duruma gelir diye  bekliyoruz. Tabi ki biz üreterek büyüyeceğiz, çalışarak büyüyeceğiz. Bu noktada  reel sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin finansmana erişimi konusundaki  sıkıntıları gidermek, üretime yönelik birtakım aksaklıkları ortadan kaldırmak  adına her fırsatta reel sektörle beraber olmaya, sorunlarını çözmeye  çalışıyoruz."
 
Uşak Valisi Ahmet Okur'dan kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi  alan Bakan Tüfenkci, daha sonra Uşak Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yaptırdığı lisenin,  Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışına ve Ekonomiye  Değer Katanlar ödül törenine katılacak.