Amasya’da yaşayan Hacı Levent Korkut’un yaptığı maket muayenehane doktorları bile şaşırtıyor.
Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi Yataklı Tedavi Hizmetleri Birimi’nde şef olarak çalışan Hacı Levent Korkut’un yaptığı maket muayenehane, görenleri şaşırtıyor.
13 yıl Tekel’de şef olarak çalıştıktan sonra 7 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçen 44 yaşındaki Hacı Levent Korkut, internette görüp ev maketleri yaparak başladığı maket hobisini muayenehanelere taşıdı.
Mesai saatlerinden arta kalan zamanlarında evindeki bir odayı atölye gibi kullanıp hiçbir eğitimi olmadığı halde çocuk odası, kütüphane ve muayenehane maketleri yaptığını anlatan evli ve bir çocuk babası Korkut, “Bunları gittiğim aile hekimlerinin muayenelerinde gördüm. Oralardan esinlenerek karton ve plastik malzemelerden yapmaya çalışıyorum” dedi.
Korkut’un kendisine hediye ettiği mini muayenede muayene lambası, masa, koltuk, yatak, serumluk, oksijen tüpü ve aparatı, enjektör, makas, diploma gibi her türlü detayın bulunduğunu, ayrıca duvarlarında obezite ve diğer konularda bilgilendirici levhaların da asılı olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti de, “Benim diplomamın neredeyse aynısını bulmuş, Tanıdıklarıma yakın çekim fotoğrafını gönderdim. Herkesin tepkisi ‘Ne var bunda. Nerenin muayenehanesini çektin. Hangi aile hekimini ziyaret ettin. Hangi ASM’nin fotoğrafı’ diye dediler. 3-4 fotoğraftan sonra bir de uzak çekim fotoğrafı gönderince eşim dahil çok şaşırdılar” diye konuştu.