Konya Valisi Muammer Erol, ‘Okul Sütü Dağıtım Programı’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere okul sütü dağıttı.
Okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte okul sütü programı da başladı. Konya’da da Meram Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen okul sütü dağıtımı etkinliğiyle de program başlamış oldu. Etkinliğe Konya Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve ilgililer katıldı. Etkinlikte öğrenciler sütün faydalarını anlattı. Daha sonra Vali Muammer Erol, ziyaret ettiği bir sınıfta öğrencilere kendi elleriyle okul sütü dağıttı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Konya’da bin 10 okulumuzda 68 bin öğrencimiz bu projeden yararlanacak. Haftada 3 gün süreyle süt dağıtımı olacak. İkinci dönemde toplam 48 gün süt dağıtacağız. İnşallah tüm öğrencilerimizin süt içmesini arzu ediyoruz. Projenin ilk başladığı yıllarda süt içme oranı yüzde 85’lerde iken bugün itibariyle yüzde 93’e çıktı. Bu şunu gösteriyor. Süt dağıtımı öğrencilerde yaygınlaştığı sürece, kullanım arttığı sürece, bilinçlenme arttığı sürece öğrencilerimizin de projeye katılımı artıyor. İnşallah bu yıl tekrar bakanlığımızca hazırlığı devam eden ‘kuru üzüm’ çalışması da hazırlıklar tamamlandığında yine ilkokullarımızda bu projeyi uygulamayı devam edeceğiz” dedi.
Okul Sütü Dağıtım Programı’nda 167 bin 89 öğrencinin velisi çocuklarının süt içmesine izin verirken, 12 bin 324 öğrencinin velisi ise çocuklarının süt içmesine izin vermedi.