Rize’de, sürekli iş yerine gelerek İŞ-KUR şubesinin adresini soran kişilerden rahatsız olan esnaf, çareyi "İŞ-KUR’un yerini sormak 1 TL” yazısını asmakla buldu.
Rize’de ÇAYKUR’un 3 bin işçi alacağını açıklamasından sonra iş umudu ile yüzlerce kişi kayıt yaptırmak için İŞ-KUR Rize Şube Müdürlüğü’ne akın etti. İŞ-KUR’un ÇAYKUR için kayıtlara başlamamış olmasına rağmen iş umudu ile her gün yüzlerce kişi İŞ-KUR’un kapısını çalmaya devam ediyor. İŞ-KUR Rize şubesinde yaşanan olumsuzluktan en çok etkilenenler ise İŞ-KUR’un alt katında bulunan esnaf oldu. İŞ-KUR’a kayıt yaptırmak isteyen kişiler ilk önce bu esnafa uğrayarak İŞ-KUR’un adresini soruyor.
Sürekli çalıştığı iş yerine gelen kişilerin İŞ-KUR’un adresini sormalarından rahatsız olan Davut Köse isimli esnaf, kendince ilginç bir çözüm buldu. Köşe, iş yerinin camına “İŞ-KUR’un yerini sormak 1 TL” yazısı astı. Konuyla ilgili açıklama yapan Köse, şöyle konuştu: “Normal zamanlarda günde 5-10 kişi bize uğrayıp İŞ-KUR’un nerede olduğunu sorardı. ÇAYKUR, 3 bin işçi alacağını duyurduktan sonra bu sayı çok arttı. Müşterilerimizle ilgilenirken bir de bu soruya cevap vermek durumunda kalıyoruz. Halbuki İŞ-KUR bir kat üstümüzde. Kocaman bir tabelası var. Başlarını kaldırsalar tabelayı görecekler. Bende böyle bir şey düşündüm. Bu yazıyı astıktan sonra artık kimse gelip İŞ-KUR nerede diye sormuyor. Yazı, bir de kafalarını kaldırıp tabelayı görmelerini sağladı.”