Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı seçilmesi ve Başbakan olarak görevlendirilmesinin ardından partisinin ilk grup toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım, sözlerine, "Çok değerli dava arkadaşlarım, misafirlerimiz, saygıdeğer hanımefendiler, değerli basın mensupları; 'Bismillah' diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek başladı.



Yeni hükümetin kurulduğunu biraz önce ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım, yeni hükümetin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, "Cenabı Mevlam yeni dönemde güzel hizmetleri insanımıza, milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI'NIN SORUMLULUĞU VAR'
Başbakan Yıldırım, "Milletime soruyorum, 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ne yapacak; millete karşı sorumluluğu var. 'Ben sorumsuzum' diyemez. Siyasi sorumluluğu var. İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğun gereğini yapıyor" ifadelerini kullandı.



'PARALEL İLE MÜCADELE SÜRECEK'
"Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek" diyen, Başbakan Yıldırım, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır" diye konuştu.

'DOST ARTACAK, DÜŞMAN AZALACAK'
Başbakan Yıldırım, "Coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar tabiatıyla Türkiye'nin bölgedeki konumunu ve önemini daha da artırıyor. Bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle ne yapacağız; yapacağımız çok basit, dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız" dedi.

'HATIRLI ÇEVRELERE BOYUN EĞMEYİZ'
"AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehditiyle karşı karşıya kaldı, partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Erdoğan ve yol arkadaşları vardı" diyen, Başbakan Yıldırım, "Biz hatırlı, etkili çevrelere boyun eğen, onların işaretleriyle istikamet belirleyen bir parti değiliz" ifadelerini kullandı.



AHMET DAVUTOĞLU KATILMADI
Yıldırım’ın yanında AK Parti Milletvekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Ali Şahin yer aldı. Ahmet Davutoğlu, parti sıralarında yer almadı. Yıldırım, 2. Olağanüstü Büyük Kongre’de sesinin gitmesi üzerine içtiği özel karışımdan bugün de içti. Yıldırım’ın sesi konuşması esnasında zaman zaman sesinin gitmesi üzerine, “Sesim arıza morduna geçti, 10 dakika kelamımı anlatayım,sonra istediğiniz kadar coşkuya geçelim” dedi.

Bu arada grup toplantısında partililerin, sık sık “Samsun seninle gurur duyuyor”, “Erzincan hep seninle”, sloganları atması dikkatleri çekti.