Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayınladığı mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin 94’ncü kuruluş yıldönümünü kutladı.

Ak Partili Erdoğan mesajında, “Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadelesi olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümüdür. Büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz’’ dedi.

Erdoğan mesajının devamında, “Şanlı bir tarihe ve medeniyet birikimine sahip olan aziz milletimiz bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet ile kazandığı değerleri toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Önümüzdeki dönemde, ülkemizin tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa da, yine hep beraber sahip çıkmalıyız. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum’’ ifadelerini kullandı.