Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, pazar yeri, kahvehane, eczane, kuyumcu ve cami önlerinde vatandaşları dolandırıcılıkla ilgili uyararak, internet bağımlılığı ve güvenli internet konusunda bilgilendirici broşür verdi.

Son zamanlarda dolandırıcılık haberlerinin arttığını vurgulayan ekipler, vatandaşların kendilerini "polisim, savcıyım, hakimim" şeklinde kamu görevlisi olarak tanıtıp para isteyen kişilere inanmamasını istedi.

Vatandaşlara bilinmeyen kişi, firma veya internet sitelerinden alışveriş yapılmaması gerektiğini belirten ekipler, dolandırıcılığa maruz kalındığı anda en yakın polis birimine ve cumhuriyet başsavcılıklarına başvurulmasının önemini anlattı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ile sohbet eden Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, çalışmalara destek olmak amacıyla üyelerine broşürdeki bilgilerin yer aldığı kısa mesajlar gönderileceğini kaydetti.

Sivil toplum kuruluşu olarak halkı bilinçlendirmek ve emniyet güçlerine yardımcı olmanın görevleri arasında bulunduğunu vurgulayan Acar, "Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk gerektiren her türlü konuda halkımızın ve emniyet güçlerimizin yanında olacağız" dedi.