Sınırda yoğunlaşan iç savaş nedeniyle son bir haftada Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısı 25 bine yaklaşırken, Ramazan ayı nedeniyle yapılan yardımlarda bu bölgeye yoğunlaştırıldı. MÜSİAD Malatya Şubesi’de her yıl Suriyelilerin barındığı MABEK’teki iftar programı yerine bu yıl gelişen bu olay üzerine kuru gıda paketlerinden oluşan yardımları Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gönderme kararı aldı.

MÜSİAD üyelerinin destekleri ile hazırlanan yardım kolileri 1 TIR’a doldurularak bölgeye gönderilmesi adına İHH Malatya Şubesine teslim edildi. Burada konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, her yıl gerçekleştirdikleri iftar programının yerine bu bütçeyi iki katına çıkararak kuru gıda yardımı şeklinde Suriye’den gelen mültecilere ve kentteki diğer yoksul ailelere yardım etmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Aldıkları karar doğrultusunda hazırlanan yardım kolilerini 1 TIR ile İHH desteği ile Akçakale’deki Suriyeli sığınmacılara ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Balin, “Bu kampanyaya destek veren bütün MÜSİAD üyelerine de canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim yapmış oldukları bu hayırlarını dergahı hizmetinde kabul etsin” dedi.

Suriye’de uzun zamandır yaşanan iç savaşın biran önce bitmesini temenni eden Balin, “Ne kadar Türk halkı Suriyeli kardeşlerinin yanında olsa da, bu kardeşlerimizin kendi memleketlerinde daha rahat edeceğini biliyoruz. Ve inşallah kısa sürede buradaki zulüm, kan ve gözyaşı son bulur” şeklinde konuştu.
İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin’de bu desteklerinden dolayı MÜSİAD ailesine teşekkür ederek son bir hafta içerisinde yoğunlaşan savaş nedeniyle Türkiye’ye 23 binden fazla mültecinin giriş yaptığını belirtti. İHH olarak yoğun yardım talebi ile karşılaştıklarını belirten Derin, MÜSİAD Malatya Şubesi’nin yardımının tam da zamanında geldiğini ve kısa da olsa bölgedeki mülteciler için yardımların bir cansuyu niteliğinde olduğunu söyledi.

Yardımlaşma ve paylaşma duygularının en yoğun olduğu Ramazan ayında bu yardımların herkes tarafından yapılması gerektiğini de belirten Derin, “Ülkemizde ‘Yok’ demek yemeğimizde 3 çeşit parçanın eksilmesi anlamına gelirken veya tatlı çeşidimizin azalması anlamına gelirken bir başka yerde ‘yok’ bir annenin 2 çocuğundan birinden vazgeçmesi anlamına geliyor. Ya da bir çocuğun sabah gönderdiği babasının akşam eve dönmemesi anlamına geliyor. Binlerce çocuğun yemek yiyememesi anlamına geliyor. O yüzden bu ramazan ayı vesilesi ile bunları iyi düşünelim ve yanı başımızdaki kardeşlerimize yardım elini uzatalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kuru gıda yüklü TIR Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine doğru yola çıktı.