Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından geçen yıl 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük bir mücadele sergileyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle tüm emniyet binalarına ve polis araçlarına Türk bayrağı astı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesi başta olmak üzere, 39 ilçede bulunan yüzlerce polis merkezi ve emniyet binaları ile resmi polis araçlarına Türk bayrağı asıldı. FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle emniyet ve polisevi binaları ile ekip otolarına Türk bayrağı asıldı. Darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ana girişine ve şubelere Atatürk portresi ile birlikte dev Türk bayraklarının asıldığı gözlenirken, zırhlı polis araçlarına da Türk bayrağının asılması dikkat çekti.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde İstanbul Emniyet Müdür Dr. Mustafa Çalışkan ve emrindeki emniyet mensupları, darbenin püskürtülmesinde büyük rol oynamıştı. İstanbul polisi, özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sabaha kadar süren direnişle darbeci askerleri teslim almayı başarmıştı.

Polis teşkilatı, başta Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı da dahil ülkenin çeşitli yerlerinde darbeyi püskürtmek için mücadele ederken çok sayıda şehit vermişti.