Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen Yönetimi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i makamında ziyaret ettiğini, gerçekleşen görüşmede kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının geliştirilmesi konularında Memur-Sen’in taleplerinin kendisine iletildiğini söyledi.
Konuyla ilgili konuşan Sofuoğlu, “Memur-Sen Yönetimimiz Genel Başkanımız Ali Yalçın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e gerçekleştirdiği ziyarette kamu görevlilerinin taleplerini iletmiştir. Taleplerimiz gerçekleşinceye kadar takip ve mücadeleye devam edeceğiz. Toplu Sözleşme ve Kamu Personel Danışma Kurulu’nda görüşülen ve üzerinde uzlaşma sağlanan konular ve kamu görevlilerinin haklı beklentisi doğrultusunda Memur-Sen tarafından gündeme taşınan konularla ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle hazırlanarak yürürlüğe konmasını istiyoruz.” dedi.
Sofuoğlu gerçekleşen görüşmede Bakan Çelik’e iletilen ve çözüme kavuşmasını istedikleri taleplerinden bazılarını da şöyle sıraladı:
“Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarına son verilsin. Kamu görevlilerine siyaset hakkı ve grev hakkı verilsin. 4/B’li ve 4/C’liler olmak üzere tüm personele kadro verilmelidir. Ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını istiyoruz. Kamu görevlilerine fiili hizmet zammı verilmelidir. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmelidir. Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesini istiyoruz. Disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Fazla çalışmaların karşılığı hiç kimse mağdur edilmeden verilmelidir. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını istiyoruz. Emekli kamu görevlilerine maaş promosyonu verilmeli ve aile yardımından faydalandırılmaları sağlanmalıdır. Emeklilerin maaşları ve emekli ikramiyesi yükseltilmelidir. KİT’lerdeki sözleşmeli personelinin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilebilmesini istiyoruz. Analık izninin sürelerinin artırılmasını, üçüncü çocuğa asgari geçim indiriminin yüzde 100 olarak uygulanmasını istiyoruz. Kamu Görevlilerine rotasyon kaldırılmalıdır. İşçilikte geçen süreler kazanılmış hak sürelerinden sayılmalıdır. Aile yardımları artırılmalıdır. Üniversiteli işçiler memur kadrosuna alınmalıdır. Öğretmenler başta olmak üzere, diğer kamu görevlilerine nöbet ücreti verilmelidir.”