İstanbul polisi’ni harekete geçiren olay önceki gün Kadıköy’de meydana geldi. Bekir Teker’e ait bir otomobil galerisi kurşunlandı. Bunun üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Saldırıyı Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen saldırıların sanığı Erhan Timuroğlu’nun düzenlediği belirlendi. Geçtiğimiz aylarda kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürdükten sonra kayıplara karışan Timuroğlu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Timuroğlu’na Cüneyt Ataoğlu'nun yardım ettiğini belirledi. Hakkında 50 yıl kesilmiş hapis cezası olan Ataoğlu.’nun yakalanması için Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri peşine düştü. Tuzla’da bir evde saklandığı belirlenen Ataoğlu düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken yapılan aramada, çalıntı lüks bir otomobil, Smith Wesson tabanca, 4 antika halı, 5 kol saati, 4 avcı bıçağı, 10 parça gümüş eşya ele geçirildi.

2 LÜKS ARAÇ

Şüphelinin Emniyet’teki sorgusunda Erhan Timuroğlu ile ilişkisi de ortaya çıktı. Cüneyt A.’nın Erhan Timuroğlu’na çalıntı 2 lüks araç verdiği anlaşıldı. Porsche ve Mercedes marka otomobillerin M.İ.’nin ev ve işyerinin kurşunlanmasında, Mercedes’in ise Kadıköy’deki işyerinin kurşunlanmasında kullanıldığı öğrenildi. Cipin Beykoz’da İ.P.’nin evinden lüks otomobilin ise Başakşehir’den işadamı E.Ç.B’den çaldığı anlaşıldı.

DOSYASI KABARIK

Hakkında 50 yıl kesilmiş hapis cezası olan Cüneyt A.’nın, 15 Ekim 2016 günü Üsküdar’da bir milletvekilinin evine girerek ziynet eşyası çaldığı da belirlendi. Polisin tespitine göre azılı suçlu Cüneyt A. bulun dışında 21 Nisan 2017 günü yaşanan olayda Çengelköy’de eski milletvekilinin evine girerek 800 bin dolar para ve 5 milyon lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. 9 Mayıs 2017 günü ise Beykoz’da işadamı D.A.E’nin villasına giren şüpheli 500 bin lira değerinde ziynet eşyası aldı. 28 Mayıs günü Beşiktaş’ta C.J.T’nin evinden 7.30 BMW marka lüks otomobil ve çelik kasa içerisindeki 400 bin lirayı çalarak kaçtı. Son olarak 3 Haziran 2017 günü Büyükçekmece’de işadamı F.E’nin evinden 2 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve Smith Wesson tabanca çaldı.